Til innhold

Kristin Over-Rein

Kristin Over-Rein

Om meg

52 år, bor på Bjørkelangen.

Satt i kommunestyret 2007-2011.

Gründer og daglig leder av det digitale plattformselskapet BoldBooks.

Hjertesaker

Næringsliv: Ønsker å skape et innovativt miljø i Aurskog-Høland, hvor både gründere, oppstartsselskaper og etablerte bedrifter får tilgang på kompetanse og kapital til å videreutvikle seg og vokse, og ikke trenger å søke ut av kommunen for å finne det. Vi er gode på næringseiendom, men det gjenstår å tiltrekke seg teknologibedrifter og tilby et pulserende gründermiljø. Da trenger vi også et lokalt investeringsfond, hvor kommunen går inn på eiersiden, sammen med de lokale sparebankene og små og store private investorer.

Klima og miljø: Siden jeg flyttet hit i 2003 har jeg syntes det har vært så trist at Bjørkelangensjøen ikke kan brukes på grunn av at den er forurenset. Men det er mulig å få den mye renere, og gjøre den til et fantasisk rekreasjonsområde! Ellers har jeg startet “Prosjekt Blomstereng” i min egen plen og ønsker at kommunen også gjør sine tiltak for å ta vare på de livsviktige humlene og de andre pollinerende insekter.

Kultur: Kultur blir ofte en salderingspost i offentlige budsjetter, men det er viktig for å skape samhold og identitet. Dataspill er også kultur og e-sport er nå en internasjonal konkurranseidrett på høyt nivå, så jeg vil støtte organiserte tilbud til denne gruppen. Ellers mener jeg at kommunen i dag har en for utydelig identitet. Vi mangler et trekkplaster/landemerke, som blir en snakkis og som gjør at folk langveisfra tar turen innom Aurskog-Høland for å oppleve dette.