Til innhold

Mari Færevaag

Jeg heter Mari Færevaag og jobber som sivilarkitekt. Gjennom jobb og fritid er jeg engasjert i byplanlegging, både i stor og liten skala, og hvordan planlegging kan skape både gode omgivelser men også tilrettelegge for aktivitet og liv i et samfunn. Jeg er også aktiv i Vang skiløperforening- alpint hvor jeg sitter i styret, deltar som trener, er mor og svært opptatt av å gi barn og ungdom et aktivitetstilbud på fritiden. Også dem som vil være i aktivitet uten å måtte melde seg inn i et lag er viktige å ta vare på. Dette er drivkraften for at jeg og mange andre driver Hamar alpinsenter på dugnad

Jeg står på listen til Hamar Venstre da jeg har vært engasjert i Hamar Montessoriskoles kamp for sin eksistens og retten til å ha et alternativt skolevalg. Den offentlige skolen er svært viktig men det er også viktig med alternativer fro dem som har andre behov. Venstres miljøprofil smasvarer med mine grunnverdier som jeg har vokst opp med. Fra barndommen har jeg lært av mine foreldre viktigheten av gjenbruk og begrenset innkjøp for å benytte ressursene mest mulig. Det gjelder alt fra omsøm av klær til å redusere matavfall.

Hjertesaken er nok ressursbruk i samfunnet uten å bli fanatisk. Tilrettelegge for miljøplanlegging og tilrettelegge for at forbrukerne enkelt kan ta gode miljøvalg.

Hamar har et stort omland men relativt kompakt sentrum. Alt ligger til rette for å planlegge samfunnet miljørettet. I tillegg er Hamar en så stor by at beboerne trenger valgmuligheter innen tilbud, tjenesteyting og aktiviteter. Hamar venstre ivaretar dette.