Uakseptable kollektivkutt for Rogaland og Sandnes

Frp, Høyre og Krf har bestemt at Kolumbus må kutte i rutetilbudet, Sandnes mister 10 ruter.
– Meget beklagelig vedtak for kollektivtransporten og miljøet, uttaler Venstres 6. kandidat Alexander Sjursæther.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Alexander Sjursæther

Foto: Rogaland Venstre

– Flertallspartiene i fylkestinget fikk en klar beskjed fra Kolumbus om at pris og lønnsutviklingen hadde oversteget det som var antatt når man lagde budsjettrammene og hvis Kolumbus ikke fikk hjelp til å dekke inn dette, ville man kutte i rutetilbudet, mens Venstre og de andre partiene ville opprettholde rutene, stemte Krf, Høyre og Frp for å avvise kravet, uttaler Sjursæther i dagens utgave av Sandnesposten.

Dermed ser det ut til at 28 ruter forsvinner eller blir kraftig redusert, 10 rammer Sandnes direkte. Tre nattbusser foreslås lagt ned; Dale, Lauvik og Kverneland, mens ytterligere 7 blir kraftig kuttet i.

Sjursæther mener at Kolumbus bør prøve nye løsninger før man kutter så dramatisk i kollektivtilbudet, for eksempel kan mindre “bydelsbusser”, som i Stavanger, settes i drift på ruter med mindre passasjertall.

– Alt som står om kollektivtransport i Frp, Krf eller Høyres programmer er nå bare noe man kan ignorere, ettersom de definitivt ikke følger opp i praksis, avslutter Sjursæther.

Sandnes Venstre har programfestet at vi vil gjøre kollektivtransport billigere og sørge for en videre forbedring av all kollektivtransport, Venstre stemte selvfølgelig mot rutekuttene vi nå står ovenfor.

– Les hele saken i dagens utgave av Sandnesposten, hvor redaktøren på lederplass og kaller Frp, Høyre og Krfs håndtering av saken ansvarsfraskrivelse.
– Les mer om Alexander Sjursæther

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**