Venstre 82% fram siden mai

I følge en fersk meningsmåling, som blir presentert i Papirutgaven av Tønsbergs Blad 2. september, har oppslutningen om Venstre på Nøtterøy nær doblet seg siden mai. Dette kan få følger for hvordan kommunen skal styres de neste fire årene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


I målingen som er foretatt i perioden 22.-27. august, får Venstre på Nøtterøy en oppslutning på 6,4 %. Det er en fremgang på nesten 3 prosentpoeng siden sist måling, som ble foretatt i mai. Om dette skulle vise seg å bli valgresultatet vil Venstre bli representert med 3 faste plasser i kommunestyret neste periode. Det er 50 % mer en det vi har hatt i inneværende periode. Dette kan åpne for nye konstellasjoner i maktfordelingen på Nøtterøy.

Meningsmåling over partivalg Nøtterøy august 2011

Foto: Joachim Bræk Poppe-Holmdahl

I følge målingen, er så å si hele velgergrunnlaget til "Nøtterøylisten mot Bommring" utradert. Kun en av de 400 som ble spurt, svarte at de kunne tenke seg å stemme på bomlista. Samtidig som FrP reduseres, ser det ut til at Høyre får en kraftig vekst. Dette gjør at dagens posisjonspartier sannsynligvis kan fortsette også etter valget, om det er det de ønsker. Det er ikke endringer i mandatfordelingen for de andre sentrumspartiene. Det er likevel små endringer i oppslutningen som skal til før hele kabalen må legges på nytt. Således kan Venstres eventuelle nye mandat være med på å trekke maktbalansen mer mot sentrum.

Den sosialistiske blokken er så å si uendret, i og med at Arbeiderpartiet tar et sete fra felleslista.

Vi håper den positive trenden for Venstre fortsetter frem til valget, og minner om at dette kun er en meningsmåling.

Oppgang

Vi husker hvordan det gikk da vi snublet på målstreken ved stortingsvalget for to år siden. Også da var målingene positive i ukene før valget.

Så om du ønsker å beholde Nøtterøy grønt og at vi skal kunne føre en grønn sosialliberal politikk de neste fire årene, må du stemme Venstre. Vi setter folk først, og vil bevare Nøtterøy som et godt sted å bo og vokse opp.

Mer om denne undersøkelsen og valget for øvrig kan du lese på Tønsbergs Blads nettsider: http://tb.no/valg

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**