Opera- og kulturhus må realiseres!

Planene for et nytt opera- og kulturhus vil realisere behovene for lokaler til Stiftelsen Nordmøre museum, Kristiansund bibliotek, Kristiansund kulturskole og Operaen i Kristiansund med sine medlemmer i frivillige organisasjoner. Opera- og kulturhuset er helt nødvendig for at disse institusjonene skal videreføre sine viktige oppgaver for befolkningen i Kristiansund og på Nordmøre.
Årsmøtet i Kristiansund Venstre vil at bystyret fatter et positivt vedtak om at Kristiansund skal realisere nytt opera- og kulturhus og at søknad sendes til Kulturdepartementet i 2013.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Uttalelsen sto som leserbrev fra gruppeleder Ragnhild Helseth i Tidens Krav 1.februar.

Opera- og kulturhus må realiseres!

Kultur er et av de viktigste satsingsområde for Kristiansund og regionen.
Kristiansund kommune får nå endelig sin egen kulturplan, der strategi og tiltak for handling pekes ut innenfor et vidt spekter av kunst og kultur. Hele befolkningen skal dra nytte av det utviklingsarbeid som allerede er i gang og som nå får sitt politiske fundament.

Sentralt i kulturplana står arbeidet for å sikre rekruttering til det frivillige kulturliv, gi undervisning og opplæring, og videreutvikle arbeidsplasser innenfor kunst og kulturnæringene.

Enhver har rett på kunstopplevelser og bli gitt muligheten for selv å delta som utøver og som publikum. Hus til å være i for våre kulturinstitusjoner er en forutsetning for en ønsket utvikling.

Planene for et nytt opera- og kulturhus vil realisere behovene for lokaler til Stiftelsen Nordmøre museum, Kristiansund bibliotek, Kristiansund kulturskole og Operaen i Kristiansund med sine medlemmer i frivillige organisasjoner.

Opera- og kulturhuset er helt nødvendig for at disse institusjonene skal videreføre sine viktige oppgaver for befolkningen i Kristiansund og på Nordmøre.

Årsmøtet i Kristiansund Venstre vil at bystyret fatter et positivt vedtak slik at søknad kan sendes til Kulturdepartementet i 2013.
Venstre er villige til å vurdere økning av eiendomsskatt i Kristiansund kommune som ledd i finansiering.

Opera- og kulturhuset vil være en motor først og fremst for kulturlivet, men ha ringvirkning til utdanning, næringsliv, byplanløsning og byutvikling.

Opera- og kulturhuset må realiseres!

Ragnhild Helseth (V)
gruppeleder

Festiviteten scene

Foto: RH

Dagens operahus i Kristiansund, Festiviteten

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**