Nei til oljeboring i Lofoten og Vesterålen

-Havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen er noen av de mest sårbare vi har. De er gyteområdene for verdens siste store bestand av torsk, og er uvanlig rike på naturverdier, sier stortingskandidat Håkon Alstadheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Folkeaksjonen mot oljeutvinning i Lofoten og Vesterålen - Miljødagsmarkering i Bodø

Foto: Terje Cruickshank

-Under den rødgrønne regjeringen har miljøet møtt nederlag etter nederlag. Regjeringen har åpnet for å lete etter olje og gass utenfor Lofoten og Vesterålen, sier Alstadheim. -Den har satt rekord i antall nye letetillatelser for oljeindustrien. Den har åpnet for oljeboring i Barentshavet, på Goliatfeltet og leteaktivitet utenfor Jan Mayen. Og den kommer ikke med satsning på fornybar energi til tross for at dette var en del av klimaforliket, sier Håkon Alstadheim.

-Venstre har stilt et regjeringsultimatum, vi kommer ikke til å delta i en regjering som starter oljeboring eller leting utenfor Lofoten og Vesterålen i neste periode, sier Alstadheim. -Arbeiderpartiet vil ikke ta en beslutning om dette før 2010, på tross av at både Sp og SV har sagt klart i fra om at de ikke vil åpne for oljeaktivitet utenfor Lofoten og Vesterålen. Vi må ha en regjering som ikke vingler om dette etter høsten. En slik regjering krever et sterkt Venstre, avslutter Håkon Alstadheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**