Venstre i smulere farvann

De grepene Venstre ønsker å ta i rovdyrpolitikken, bør absolutt være viktige for Namdalen. Rovdyrbestanden må ikke økes, og bevisbyrden i erstatningssaker må over på byråkratene, understreker fylkesleder Andre N. Skjelstad etter helgens fylkesårsmøte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

André N. Skjelstad

Foto: Rune Kongsro

Fylkeslederen mener det ble vedtatt flere viktige resolusjoner på Stikelstad. Ikke minst synes han årsmøtet fikk vedtatt et godt fylkesvalgprogram, som han mener vil gjøre partiet styringsdyktig i Nord-Trøndelag i kommende fireårsperiode.

Skjelstad oppsummerer møtet som godt, selv om det bebudede besøket av partileder Trine Skei Grande ble avlyst på grunn av sykdom. Resolusjonene, som ble på det nærmeste enstemmig vedtatt, mener Andre N. Skjelstad alle er viktige. Venstre håper å få gjennomslag for endring av rovdyrpolitikken, der de forskjellige artene enten holdes på dagens nivå eller reduseres.

Papirmølle og belastning
-Det er veldig viktig i bevisbebyrden i erstatningssaker flyttes fra dyreeierne til byråkratene, det er byråkratene som må bevise at dyr ikke er tatt av rovdyr. I motsatt fall må eieren være på stedet straks det er noe rovdyrangrep skal kunne bevises. Papirmølla er for tung for den enkelte dyreeier, som i tillegg må slite med de psykiske belastningene rovdyrtapet gir, sier Skjelstad.

Venstre vil at private aktører fortsatt skal ta seg av ambulansetjenesten, og partiet setter krav om hurtigtog mellom Steinkjer og Trondheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**