Venstre-gjennomslag for ressurskrevende brukere

-Jeg er meget tilfreds med at dagens budsjettavtale mellom regjeringen og Venstre og Krf reverserer de rødgrønnes forslag om å kutte 214 millioner kroner til såkalte “ressurskrevende tjenester” i kommunene. Dette har vært en svært viktig sak for Venstre i forhandlingene, og er avgjørende både å ta vare på de svakeste i samfunnet og for kommunenes økonomi, sier Venstres kommunalpolitiske talsmann Andre N. Skjelstad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

André N. Skjelstad

Foto: Rune Kongsro

I sitt avskjedsbudsjett foreslo den rødgrønne regjeringen å redusere innslagspunktet fra 80 til 77,5 prosent for statens dekning av tjenester til personer med store hjelpebehov som mottar omfattende helse- og omsorgstjenester fra kommunene. I tillegg ble det foreslått at innslagspunktet skulle heves fra 975 000 til 1 010 000 kr. Dette utgjør i praksis et kutt på ca. 214 mill. kroner, som må kommunene selv dekke inn, enten ved å redusere tjenesteomfanget eller ved å kutte tjenester på andre områder.

-Dette kuttet har Venstre nå fått gjennomslag for ikke blir en realitet, noe vi er meget tilfreds med. Det handler både om å ta vare på de aller svakeste i samfunnet og å sikre at kommunen kan gjennomføre sine oppgaver som tjenesteleverandør, understreker Skjelstad.

Skjelstad peker videre på at tallet på ressurskrevende brukere i kommunene har vokst sterkt de senere år. Bare i 2013 er det en vekst på 550 brukere. Det er nå hele 6700 mottakere av slike tjenester.

-På sikt ønsker Venstre en gjennomgang av det helthetlige tilbudet til brukere med store behov. Det er svært aktuelt å se på dette i den forestående demokratireformen hvor større kommuner og nye regioner skal formes, understreker Skjelstad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**