Gjennomslag for å utrede Ålgårdbanen

Sandnes, Foto: Kjell Haavard Thrane Høie

Venstre har fått gjennomslag i budsjettforhandlingene på Stortinget for at Ålgårdbanen skal utredes sammen med dobbeltsporet på Jæren.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Kjartan Alexander Lunde, Rogaland

Ålgård stasjon 1983, Ålgårdbanen, Gjesdal, tog

Foto: Johannes Østvold

Fylkesleder i Rogaland Venstre, Kjartan Alexander Lunde, karakteriserer det som en kjempeseier for Venstre at både Ålgårdbanen og dobbeltsporutvidelsen på Jærbanen blir sett på under ett. Den siste uka har Venstre, Krf og regjeringspartiene forhandlet om hva som skulle prioriteres i Transportkomiteen på Stortinget.

— Vi har jobbet for dette på Stortinget lenge. I 2013 fremmet Venstre forslag om at Ålgårdbanen skulle utredes, da fikk vi ikke støtte, og vi har hatt den med i våre alternative budsjetter, men nå er vi utrolig glade, sier Kjartan Alexander Lunde, leder av Rogaland Venstre, til Stavanger Aftenblad.

Les også: Fremmet interpellasjon om gjenåpning av Ålgårdbanen i fylkestinget

— Det mye som tyder på at dette banealternativet blir løftet fram gjennom økt fokus og at det blir satt på dagsorden. Banen ligger i et område der vi trenger et kollektivtilbud for å ta unna den framtidige trafikkveksten, sier Lunde til NRK Rogaland.

— Ålgårdbanen har forutsetninger for å kunne bli en suksesshistorie. Det vil være gull verdifullt for regionen å trekke flere områder nærmere Sandnes og Stavanger gjennom enda en god kollektivlinje, sier Lunde.

Les også: Venstre vil ha mer tog, buss og bane

Ålgårdbanen, Ålgårdsbanen
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**