Fylkesårsmøte i Sør-Trøndelag Venstre

Fylkesårsmøtet i Sør-Trøndelag Venstre vedtok uttalelser om vindkraft, medlemspraksisen til Den norske kirke, om elbiler, et attraktivt arbeidsliv i helsesektoren, og fikk også tid til å velge nytt styre og diskutere en eventuell norsk OL-søknad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Ved fylkesårsmøtet står partiet alltid ved foten av store oppgaver. Det gjorde vi i 2013, da det var programarbeid inn mot landsmøtet og valgkamp som var de store oppgavene. På landsmøtet lyktes det oss å få gjennomslag for flere viktige saker. Valget var det beste Venstre har gjort i Sør-Trøndelag siden 1969. Dessverre er det ofte tilfeldigheter som avgjør om et godt valgresultat gir stortingsmandat eller ikke. Men et slikt valgresultat er et svært godt utgangspunkt for det videre arbeidet med organisasjonen.

Fylkesårsmøte 2014

Foto: Tove Eivindsen

Besøk av Farstad

I 2014 er det helt andre typer oppgaver som blir viktige. Vi er inne i et mellomvalgår, og nå er det listestilling og organisasjonsbygging som blir det viktigste. Samtidig må vi fortsette det gode arbeidet med politikkskaping som ble gjort i fjor.

Ved fylkesårsmøtet på Rica Nidelven fikk Sør-Trøndelag Venstre besøk av stortingsrepresentant Pål Farstad. Farstad representerer Møre og Romsdal på Stortinget, men har fått et særlig ansvar for å jobbe med innspill fra Sør-Trøndelag, som mangler representant. Farstad snakket om veien videre fram mot 2015, og hvordan vi kan jobbe politisk inn mot Venstres stortingsgruppe.

Pål Farstad

Pål Farstad
Foto: Tove Eivindsen

Politiske uttalelser

Fylkesårsmøtet vedtok en rekke politiske uttalelser som det vil bli arbeidet videre med. Årsmøtet ønsker en helhetlig plan for vindkraftutbygging i innlandet i fylket, for å unngå spredt og vilkårlig utbygging i områder av høy verdi. Sør-Trøndelag Venstre vil også arbeide for at det skal bli mer attraktivt å jobbe i helsesektoren. Særlig dersom presset på arbeidsbetingelsene blir for stort, er det viktig å kompensere ved å gjøre dette viktige arbeidet attraktivt på andre måter. Årsmøtet vedtok også en satsning på elbiler i de mindre kommunene i fylket, og at Den norske kirke må rydde opp i sin medlemspraksis. Alt dette vil du få høre mer om.

Trond Åm

Trond Åm
Foto: Tove Eivindsen

Nytt styre

Det er god kontinuitet i styret. Trond Åm ble gjenvalgt som leder for to nye år. Jan Frode Hatlen var ikke på valg som politisk nestleder, mens Tove Eivindsen formelt ble valgt som organisatorisk nestleder, en rolle hun reelt har hatt siden i høst. Audun Liland fra Hitra fortsetter i styret. I tillegg kom to nye navn inn: Gerd-Mette Vatne Drabløs fra Oppdal, og Barbro Brønner Eikset fra Bjugn ble valgt inn som styremedlemmer. Fredrik Øvergård, Malvik, Irene Pedersen, Rissa og Erik Brenna, Trondheim, ble alle valgt som varamedlemmer til styret.

Nå bærer det mot landsmøte med tema menneskerettigheter. Sør-Trøndelag Venstre tar sikte på å arrangere to temamøter om dette temaet – så følg med!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**