Jordvern må stå sterkt i Vestfold

Vi må ikke glemme at Norges beste matjord i ligger i Vestfold. Derfor er det spesielt viktig at vi er oss bevisst på å ta godt vare på jorden vår, sa Martin Gran fra Sande Venstre da han fremmet sitt forslag til årsmøteuttalelse.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Martin Gran

Foto: Tomas Gran

Et nærmest enstemmig fylkesårsmøte hadde ingen problemer med å være enig med han i synet på vern av våre viktige matjordressurser i fylket. Skal vi tillate nedbygging av dyrket mark kan dette bare tillates hvis samfunnsnytten er stor, utnyttelsesgraden høy og alternative løsninger ikke er mulige.

Den vedtatte årsmøteuttalelsen fra fylkesårsmøtet fikk følgende ordlyd:

Jordvern
Verden blir stadig mer befolket. Hvor mange mennesker jorden kan fø varierer fra rapport til rapport. Faktumet er at matvareprisene stadig stiger. Samtidig legges mer og mer av de dyrkbare arealene under asfalt. En fremtidsrettet politikk må ta bevaring av dyrket mark på alvor.

Norge har lite jord som er egnet for matproduksjon. Det totale arealet for dyrkbar mark ca 3 %. Derfor er det viktig å bevare denne slik at Norge også i fremtiden i størst mulig vil grad være selvforsynt.

Vernet Eik

Foto: Martin Gran

I Norge ligger vår beste matjord i Vestfold. Derfor er det spesielt viktig at vi i Vestfold tar godt vare på jorden vår. Vestfold Venstre ønsker å gjennomføre en sterk reduksjon i nedbyggingen av dyrket mark.

Vestfold Venstre mener bygging på dyrket mark kun bør foregå hvis samfunnsnytten er stor, utnyttelsesgraden høy og alternative løsninger ikke er mulige. Vestfold Venstre vil ha som mål å gjøre Vestfold til best i klassen på å bevare matjorda.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**