Almåsvold om Sundet: – En ønsket uvikling

Etter at EUB omtalte Venstres forslag om å lage park av Sundtoppen har lokalavisen forgjeves forsøkt å få kommentarer fra andre partier. Idag sier Eidsvoll Venstres leder Kjersti Almåsvold til EUB at manglende satsning på Sundet er en ønsket utvikling. EUB har også gitt Venstre ros for å være debattskaperen i Eidsvoll.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


13.juli møtte Eidsvoll Venstres leder Kjersti Almåsvold og kommunestyrerepresentant Knut Bakkehaug EUB på Sundtoppen, og offentliggjorde forslaget om å lage park av Sundtoppen. For å ta vare på Sundets største grønne lunge. Senere samme dag sendte Bakkehaug inn forslaget gjennom en interpellasjon til ordfører Einar Madsen (Ap). EUB laget en helsides oppslag om forslaget et par dager senere.

EUB: Venstre – debattskaperen
Lørdag 20.juli offentliggjorde EUB en lederartikkelen der avisen åpner med å gi Eidsvoll Venstre sterk ros, både på generelt grunnlag og for forslaget: “Eidsvoll Venstre er på mange måter debattskaperen i Eidsvoll. Det lille sentrumspartiet er så godt som uten innflytelse både i lokalpolitikken og i den nasjonale politikken, men har en rekke dyktige tillitsvalgte som er flinke til å få sine forslag på agendaen. Derfor blir Venstre fortsatt viktig. Mange av forslagene er gode og, ikke minst, debattskapende.”

Venstre har siden siste valg i 2011 fått både ros og ris på lederplass i lokalavisen, så vi tar med stolthet til oss attesten om at Venstre er debattskaperen i Eidsvoll.

Fravær av debatt
Det er flott å få attest for å være debattskaperen i kommunen. Verre er det at man ikke har noen å debattere politiske innspill med. For resten av lederartikkelen viser at lokalavisen har forsøkt å få både kommunens politiske ledelse, de andre partiene i kommunestyret, interesseforeninger (som Sundets gårdeierforening) og ressurspersoner til å uttale seg om Eidsvoll Venstres forslag om å lage park av Sundtoppen.

Fasit: Ingen vil si noe.

Kjersti Almåsvold

Foto: Beth Lien

Makten ligger i Sørbygda
Dette er essensen i intervjuet EUB idag har med Eidsvoll Venstres leder, Kjersti Almåsvold. Til lokalavisen sier hun: “— Det politiske tyngdepunktet ligger i sørbygda. Politikere som er bosatt der har størst interesse for å bygge ut tilbudet der man selv har tilholdssted. For å komme ut av dette sporet, må det tas tak, men det krever en kraftig kamp.” Du kan lese resten av intervjuet her. Kanskje de andre partiene lar seg provosere såpass at det blir en debatt likevel? Isåfall bør de dokumentere hva de har gjort rent konkret for å fremme Sundets utvikling.

Sundets muligheter
omtales også av Almåsvold i EUB, og vi gjentar gjerne hva Venstre sa da vi foreslo Sundtoppen som park: Det er flott at Lomsdalen har fått tilladelse til å bygge 32 leiligheter ved foten av Sundtoppen, ved Garnityr. På den andre siden av Sundtoppen ligger en branntomt uutnyttet. Der kan det settes opp et bygg med leiligheter, og forretningslokaler i første etage. Når de andre partiene kommer til samme konklusjon som Eidsvoll Venstre; at Vilberg barneskole må flyttes, frigis et stort areal i umiddelbar nærhet av Sundet. Der kan det bygges boliger. Det kan bygges boliger i Aalborglia og i Bårlidalen. EUB har også omtalt andre planer om boliger i nærheten av Sundet. Fortetting i og rundt Sundet kan være et godt alternativ til nedbygging av landbruksjord på Lundsjordet, mener Venstre. I tillegg til boliger trengs andre tilbud, som et pulserende uteliv. Venstre foreslo å utvide skjenketidene i kommunen, men ble nedstemt i kommunestyret.

For å avslutte vil vi gjøre de avsluttende ord i lederartikkelen i EUB lørdag 20.juli til våre: “Kommer folk for å bo, får også næringslivet et godt grunnlag for å ekspandere.”

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**