Innlegg: Klare til debatt – på et høyere nivå

Lørdag kommenterte ordfører Einar Madsen (Ap) i EUB Kjersti Almåsvold’ høyttenkning i EUB om hvorfor de andre partiene ikke vil delta i debatten om Sundets utvikling. Idag har Almåsvold og Knut Bakkehaug et innlegg der de svarer på ordførerens påstander om lavmål i debatten. Les innlegget her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Det hele startet med Venstres forslag om Sundtoppen. EUB skrev en leder og beklaget seg over at de andre partiene ikke ville kommentere forslaget. Eidsvoll Venstres leder Kjersti Almåsvold ble intervjuet av EUB om hvorfor de andre partiene ikke ville delta. Og Madsen mente Almåsvolds spekulasjoner var et lavmål.

Idag står dette innlegget, som et svar til Einar Madsen:

Klare til debatt – på et høyere nivå

Det er greit at ordfører Einar Madsen (Ap) lar seg provosere av spekulasjonen om at han og andre favoriserer Sørbygda geografisk. Men Madsen kunne valgt å ta den debatten EUB inviterte ham til på lederplass 20.juli.

Kjersti Almåsvold

Foto: Beth Lien

Lederartikkelen 20.juli åpner med å gi oss ros for å være debattskaperen i Eidsvoll. Da vi lanserte forslaget om å lage park på Sundtoppen hadde avisen åpenbart anstrengt seg for å få de andre partiene med i debatten, uten hell. Ordførerens bidrag var et formalistisk nei med henvisning til at forslaget skulle behandles i første kommunestyremøte. Det er ingenting i veien for at ordføreren kunne meddelt avisens lesere sitt syn på forslaget nå. Hvorfor vil han ikke?

Hvorfor vil han ikke å debattere utviklingen i Eidsvoll? Hva skal til for å skape vekst og trivsel i Sundet? Hvordan skal kommunen legge til rette for at Råholt utvikler seg til et helhetlig tettsted, der man ikke nødvendigvis er avhengig av bil for å komme fra den ene butikken til den neste? Hvorfor vil ikke ordføreren vurdere alternativer til å bygge ned landbruksjorda på Lundsjordet og ødelegge et eksisterende småhusområde, for eksempel markedsføre Sundet og Langset? Da hadde vi kombinert utbygging ved kollektivknutepunkt, skapt utvikling og aktivitet flere steder i bygda og samtidig bevart kommunens landbruksjord. Det har Venstre tatt til orde for. Mener ordføreren at bare kommunen regulerer nok tomter til boligformål går resten av seg selv? Tror Madsen at det ikke spiller noen rolle hvilken forfatning skoler, barnehager og eldreomsorgen er i, eller om det finnes et godt og variert kulturtilbud? Det finnes nok av utfordringer i Eidsvoll, vel å merke hvis man ikke velger å lene seg tilbake og la investorene styre — istedenfor de folkevalgte representantene i kommunestyret. Få andre kommuner har et potensiale som Eidsvoll. Hvem skal være premissgiver for utviklingen og hvilken utvikling vi ønsker hvor?

Venstre er klare til debatt om utviklingen — når som helst og hvor som helst. Er Madsen og Ap? Det er forøvrig fullt mulig for alle som synes en debatt er på et for lavt nivå, å løfte den opp til et høyere nivå. Mener Madsen og EUB’s leder at de har bidratt til det? Vi prøver igjen – og håper nivået er høyt nok denne gangen.

Kjersti Almåsvold, leder Eidsvoll Venstre
Knut Bakkehaug, kommunestyrerepresentant

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**