Kvinner i teten i Asker Venstre

Asker Venstre nominerte Ingvild Tautra Vevatne som toppkandidat, og valgte Gry Bøhmer som ny styreleder ved partiets kombinerte årsmøte og nominasjonsmøte torsdag kveld.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Veteraner i Asker Venstre gledet seg over mange nye ansikter da partilaget var samlet til årsmøte torsdag kveld i lokalene til seniorsenteret på Holmensenteret. Både valgkomiteen til partiorganisasjonen, og nominasjonskomiteen som hadde satt opp forslag til kandidater foran kommunevalget i september, meldte om positive og hyggelige ringerunder til potensielle kandidater. Folk var engasjerte og villige til å stille opp!

 KVINNER I TET: Kvinner på topp både i partilaget og på kommunestyrelisten! Asker Venstre valgte Gry Bøhmer (v) til ny leder, og nominerte Ingvild Tautra Vevatne som sin toppkandidat ved kommunestyrevalget i september.

KVINNER I TET: Kvinner på topp både i partilaget og på kommunestyrelisten! Asker Venstre valgte Gry Bøhmer (v) til ny leder, og nominerte Ingvild Tautra Vevatne som sin toppkandidat ved kommunestyrevalget i september.
Foto: Jan Harsem

Mange understreket verdien av at en sterk partigruppe av folkevalgte i kommunestyret, og en sterk partiorganisasjon som kan balansere hverandre. Dette hensynet ble oppnådd med et nytt styre på 8 personer uten sammenfallende personer med de fire forhåndskumulerte kommunestyrekandidatene.

Ingvild Tautra Vevatne er Asker Venstres mest profilerte politiker og varaordfører. I dag har Venstre tre representanter i kommunestyret. Dersom Venstre får samme oppslutning i Asker som ved det siste stortingsvalget, 11,3 prosent, vil partiet øke gruppen til 5 representanter.

– Venstre går for et best mulig valg for å komme i posisjon etter valget. Vi vurderer situasjonen etter valget og kan samarbeide alle veier for å oppnå best mulige resultater, sier Ingvild.

 TOPPKANDIDATENE: Asker Venstre topper listen med 4 forhåndskumulerte kandidater, fra venstre: Erling Bergsaker (kandidat nr. 2), Ingvild Tautra Vevatne (kandidat nr. 1), Asle Gladhaug (kandidat nr. 4) og Eldfrid Hovden (kandidat nr. 3).

TOPPKANDIDATENE: Asker Venstre topper listen med 4 forhåndskumulerte kandidater, fra venstre: Erling Bergsaker (kandidat nr. 2), Ingvild Tautra Vevatne (kandidat nr. 1), Asle Gladhaug (kandidat nr. 4) og Eldfrid Hovden (kandidat nr. 3).
Foto: Jan Harsem

De øvrige toppkandidatene fra Venstre til det kommende kommunestyret er nåværende kommunestyrerepresentant Erling Bergsaker på andre plass, Eldfrid Hovde som nummer 3 og Asle Gladhaug som nummer 4.

I styret for lokallaget ble det fornyelse på de fleste plassene. Gry Bøhmer (33) overtok som styreleder etter Erling Bergsaker. Gry Bøhmer har et navn som mange forbinder med Asker, og hun avviser ikke at det kan være slektsforbindelser til Asker. Selv kommer hun imidlertid fra Brumunddal. Gry er gift med Thomas Haave, som opprinnelig kommer fra Stavanger. Nå har Gry og Thomas med sine to barn bodd litt over ett år på Mellom-Nes.

Den nye Venstrelederen i Asker er bachelor i kommunikasjon og har påbegynt master i ledelse. Nå er hun sykepleierstudent. Gry Bøhmer har også vigselsrett i Human-Etisk forbund.

– Jeg har alltid vært medlem i Venstre, og har erkjent at dersom man vil oppnå noe med sitt engasjement, så må man delta i politikken, sier Gry.

Last ned årsmøtereferatet her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**