Regler for respiratorbruk

Gunnar Kvassheim vil be helseministeren om at det utarbeides klarere regler for bruk av respirator ved norske sykehus. Dette for å sikre at lokale forhold ved det enkelte sykehus ikke skal være avgjørende for hvilken behandling den enkelte pasient får.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Gunnar Kvassheim

Foto: Rune Kongsro

Bakgrunnen for at Gunnar Kvassheim vil rette et spørsmål til helseministeren er behandlingen av ei 65 år gammel kolssyk kvinne ved Stavanger Universitetssykehus. Familien opplevde at kvinnen ble forsøkt overtalt til å godta stans i respiratorbehandlingen. Familien tviler på at kvinnen ville ha overlevd dette.

Gunnar Kvassheim får støtte fra Landsforeningen for hjerte og lungesyke som også mener at det råder for stor grad av tilfeldighet i slike saker.

Les mer på NRK Rogalands sider her >>

Hør innslag i NRK Rogaland her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**