Nittedal Venstres sentrumsutvikling

Nittedal Venstre er positiv til en kortsiktig og rask utbygging av Mosenteret, men kommunen må sikre seg at utbyggingen av Mosenteret gjøres slik at det ikke kommer i konflikt med en eventuell større utbygging på sikt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Venstre i sentrum

Venstre i sentrum

Målsetningen om at kommunen og Aberdeen skal samarbeide om denne utbyggingen er vi enig med de andre politiske partiene om. Men Venstre valgte sammen med KrF å fremme et annet forslag enn det som ble vedtatt der vi først og fremst la opp til en annen prosess enn de andre partiene. Vi mener at vårt forslag ville gi Nittedal kommune bedre styring av prosessen, og en trinnvis gjennomføring der Aberdeen’s ideer for Mosenteret ble mer konktertisert før vi aksepterte den konkrete løsningen.

Samarbeid med Aberdeen
Vi mener at kommunen, utbygger og andre relevante parter må gå i dialog for å komme fram til en intensjonsavtale for videre utbygging av Mosenteret. Kommer vi i mål med en slik avtale, bør vi gå videre med reguleringsarbeidet.
For Venstre er det svært viktig at vi nå får på plass et kulturhus i sentrum av Nittedal, og da er et samarbeid mellom kommunen, næringslivet/ utbygger og kulturlivet/ kulturhusstiftelsen et alternativ som bør vurderes seriøst. Vi mener den avsatte kulturhustomta ved rådhuset egner seg godt til formålet, og at de to alternative ideene fra Aberdeen til plassering må vurderes snarest slik at det kan avklares om noen av disse tomtealternativene er realiserbare.

Funksjonelt kulturhus
Viktigst for Venstre er at kulturhuset blir funksjonelt, og at det tilfredstiller de kravene som kulturlivet og bygdefolket setter til et fleksibelt og egnet sted for kulturopplevelser og et bredt spekter av arrangementer. For oss er det vi kan skape inni kulturhuset viktigst, og at kulturhuset blir en integrert del av en villet sentrumsutvikling. Etablering av et moderne bibliotek for hele kommunen bør inngå som en del av kulturhusplanene. Vi vil også påpeke at kulturlivet og kommunen må ikke bli husmenn i eget kulturhus. Vi tror et samarbeid med næringslivet om kulturhus kan være positivt, men det finnes desverre en del eksempler på kulturhus som blir tilpasset næringlivet mer enn det lokale kulturlivet, bl.a ved at leiekostnadene blir for høye for lokale arrangementer. Nittdal trenger ikke et slikt kulturhus.

Arkitektkonkurranse
Venstre mener at kommunen bør på egnet tidspunkt gjennomføre en arkitektkonkurranse for et større sentrumsområde på Rotnes. Vi tenker langsiktig, og ønsker ideer til hvordan en videre utbygging kan realiseres. Vi har aldri ment at det er behov for en arkitektkonkurranse for selve Mosenteret. Der er det stort sett bare kulturhustomta og Jet-stasjonen som har vesentlige ledige arealer. Venstre mener at vi uavhengig av kortsiktig utbygging på Mosenteret bør planlegge en arkitektkonkurranse for et større sentrumsområde. Klare rammebetingelser fra kommunen og et konstruktivt samarbeid med grunneiere og andre berørte parter er viktig for å få resultater fra arkitektkonkurransen som i etterkant kan brukes i praksis.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**