Vurdering av konsept og OPS for nye Li skole

Nittedal Venstre stiller spørsmål til ordfører Tom Christophersen (Sp) om vurdering av konsept og OPS for nye Li skole

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Kommunestyrets flertall har bedt rådmannen om å utrede konsekvensene ved å avslutte arbeidet med anbudsrunden for nye Li skole som er basert på en paviljongløsning. Bakgrunnen for dette er at det samme flertallet (FrP, H, Sp, KrF) ønsker en kompaktløsning for det nye skolebygget kombinert med OPS.

Skolebarn

Foto: Microsoft

Det er et sterkt ønske blant foreldre, elever og ansatte at Li skole må bygges nå, uten ytterligere forsinkelser. Det er også slik at både tillitsvalgte fra foreldrene og de ansatte støtter at nye Li skole bygges med den fleksible paviljong-løsningen som nå har vært ute på anbud.

Vi imøteser rådmannens saksframlegg med stor interesse, og forstår at den politiske debatten og vedtak i saken må skje i kommunestyret etter at politikerne har satt seg inn i konsekvensene av en slik endring som kommunestyreflertallet foreløpig har gitt sin støtte til.

Med bakgrunn i at løsningsvalg og framdrift er av meget stor interesse for alle berørte parter, ønsker vi svar på følgende spørsmål vedrørende nye Li skole, samt den politiske deltagelsen i SU:

1. Når vil rådmannens saksframlegg foreligge, og når skal saken behandles i kommunestyret?

2. Hvilken dokumentasjon eller informasjon sitter ordføreren inne med som tilsier at foreldre og ansatte ikke ønsker å bygge nye Li skole nå basert på paviljong-løsningen?

3. Vil ordføreren ta initiativ til informasjonsutveksling mellom politikere, administrasjonen og de berørte partene slik som foreldre, elever og ansatte ved skolen? F.eks ved å gjennomføre et møte i samarbeid med skolen der saksopplysninger, politiske vurderinger og brukernes synspunkter er tema.

4. Den politiske deltakelsen i SU-møtene i Nittedalsskolen har tildels vært dårlig, og på Li skole i lange perioder fraværende. Hva vil ordføreren gjøre for å få rettet opp dette, og hvordan kan gruppeledere og andre sentrale politikere bidra til å sikre politisk representasjon på SU-møtene?

Nittedal, 12.04.2007
Inge Solli (V)
Gruppeleder

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**