Forbløffende svak miljøprofil

Det er Gunnar Kvassheims reaksjon på revidert statsbudsjett som ble lagt fram i dag. Han frykter at CO2 fangst på Kårstø vil bli utsatt på ubestemt tid når regjeringen nå 520 millioner til CO2 fangst.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Regjeringen la i dag fram revidert statsbudsjett, der det mest påfallende var reduksjonen i bevilgningene til CO2 fangst. 520 millioner av i alt 720 millioner ble trukket tilbake. Det er overveiende sannsynlig at dette vil føre til ytterligere utsettelse av arbeidet med CO2 fangst på Kårstø.

Gunnar Kvassheim

Foto: Tore Nilsen

Kvassheim er glad for at regjeringen øker bevilgningene til kollektivtrafikken i storbyene til det nivået man hadde under Bondevik II regjeringen. Videre synes han det er bra at man også har satt måltall for bruk av biodrivstoff. Han er likevel overrasket over den svake miljøprofilen i det reviderte statsbudsjettet.

— Sett på bakgrunn av statsministerens visjoner om CO2 fangst som et norsk månelandingsprosjekt, er det forbløffende svak miljøprofil på det reviderte statsbudsjettet, sier Gunnar Kvassheim.

Les mer i VG her >>

Les i Aftenbladet her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**