Dyrebeskyttelsen generaliserer

Dyrebeskyttelsen i Oslo mener dyrehold bør forbys for rusmisbrukere, og har dermed gått inn i en farlig gruppetenking mener Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Medisin, helse, piller

Foto: Microsoft

På fredag kunne vi høre på NRK P1 at Dyrebeskyttelsen i Oslo mener dyrehold bør forbys for rusmisbrukere. —Hvordan kan de ta vare på dyr, når de ikke kan ta vare på seg selv, sier styremedlem Kari Berdalen, og glemmer kanskje at vi alle kan ha behov for å både gi og få omsorg til tider.

Her har Dyrebeskyttelsen gått inn i en alt for utbredt gruppetenking, hvor alle skjæres over en kam. Det er mulig at rusmisbrukere er overrepresentert når det gjelder dårlig dyrehold, men hva med alle dem som er glad i dyrene og følger opp ansvaret vi skal ha for dyr? Skal vi ta fra alle en rettighet fordi noen ikke greier å ta ansvaret? "Rusmisbruker" sier vi, og bildet av en ensartet gruppe uansvarlige mennesker kan lett komme frem. Men sånn er det jo ikke. Det er snakk om individer med forskjellige tanker, behov, ønsker og drømmer.

Om vi ikke ser den enkelte, men generaliserer alle til en eneste stereotyp menneskekarakter, så står både menneskeverd og respekt i fare.

Hallstein Bast
Ordførerkandidat for Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**