Drammen Venstres kandidater 2007

Her finner du en kort presentasjon av noen av kandidatene på Drammen Venstres liste ved lokalvalget 2007.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Asgeir Osnes

Foto: Claus Haals

Asgeir Osnes (1973) Kumulert

Jeg er 33 år, gift, har tre barn og bor på Gulskogen. Er utdannet jurist, leder i Drammen Venstre og Drammen Venstres ordførerkandidat. Jeg er spesielt opptatt av miljø, skole og oppvekst, kultur og å gjøre Drammen til Norges beste hjemby. Jeg kommer opprinnelig fra Ulsteinvik, men har bodd på østlandet i snart 15 år. Flyttet til Drammen i 2004, og ble Drammenspatriot på min hals på rekordtid! Jeg er ellers interessert i fotball, musikk (spesielt rock) og historie. Har vært aktiv politisk siden 1993, mest i Unge Venstre der jeg i en periode var nestleder. Jobber som juridisk rådgiver i Oslo politidistrikt.

Knut Anders Berg

Foto: Asgeir Osnes

Knut Anders Berg (1972) Kumulert

Knut Anders Berg (1972), Transportøkonom og gründer. Jeg er oppvokst i Asker og Sande, men har vært Drammenser siden 1996. Som eier og driver av to hagesentre og en blomsterbutikk har jeg et stort engasjement for næringspolitikk. Det siste året har jeg satt meg godt inn i godstransport situasjonen i Drammen. Det politiske hovedfokuset fremover vil være å stoppe den negative utviklingen av Holmen. Har min tidligere arbeidserfaring fra telecombransjen, som utbyggings- og regionsdirektør i UPC Norge. Fritidsinteresser er ørretfiske og harejakt.

Se og hør Knut Anders Berg fortelle hvorfor du bør stemme Venstre her

Inger Falch Johannessen

Foto: Asgeir Osnes

Inger Falch Johannessen (1943)

Jeg er i dag Venstres representant i Bystyret i Drammen, og er tidligere leder i Drammen Venstre. Har deltatt i det politiske miljøet i byen i 12 år, og vært fylkespolitiker i en periode. Jeg har derfor god innsikt på flere felt, og ser sammenhengene og helheten i politikken. Er spesielt opptatt av fellesskapets ansvar for de svakeste i samfunnet, og vil arbeide for at Drammen skal være foregangskommune for inkludering og mangfold.

Tom Hedalen

Foto: Asgeir Osnes

Tom Hedalen (1967)

Jeg jobber som sivilingeniør i Rambøll Norge AS, Divisjon samferdsel og analyse i Drammen. Er nestleder i fylkesstyret for Human-Etisk Forbund (HEF) Buskerud. Har vigselsrett fra HEF. Sitter i styret for Naturvernforbundet i Drammen. Sekretær i styret for Drammen Venstre. Bosatt på Rundtom på syvende året. Politisk er jeg sterkt engasjert i miljø og lokaldemokrati. Er i denne forbindelse opptatt av at Drammen skal bli en ledende miljøby med god luftkvalitet, få støyplager, lave klimagassutslipp og hvor miljøgiftene i indre Drammensfjord er fjernet. Jeg vil styrke lokaldemokratiet ved at byen i større grad får ansvaret for det som berører den f.eks kollektivtrafikken. Politikerene må igjen ansvarliggjøres for tjenestene til innbyggerene ved direkte deltagelse i styrene for de kommunale og interkommunale selskapene.

Lillian Eilertsen (1967)

Prosjektleder Drammensregionens kunnskapsløft.
Bosatt på Konnerud.

Muharrem Emeci

Foto: Asgeir Osnes

Muharrem Emeci (1971)

Gründeren Muharrem Emeci driver egen matbutikk GIMA AS i Hans Hansens veg på Øren, som blant annet er søndagsåpen og leverer varer hjem til kunder,

Mer informasjon om Muharrem Emeci finner du i DTs oppslag Se opp for brødrene Emeci 12.mai 2007 eller NRK Buskerud sitt oppslag Innvandrerene må selv ta ansvar 27. juli 2007.

Jannicke Hefjord

Foto: Ukjent

Jannicke Hefjord (1977)

Webdesigner. Født, oppvokst og bosatt i Drammen, jobber i Oslo. Samboer. Veldig glad i Drammen, og opptatt av at Drammen skal være den beste byen å vokse opp, bo og jobbe i. Den skal også være en interessant by for næringsliv og besøkende.

Jeg er spesielt opptatt av miljø, samferdsel, kultur og byplanlegging samt at bedrifter som skapes eller flyttes til Drammen skal få en enklere start. Flere rettigheter for selvstendig næringsdrivende er viktig for fremtiden, derfor må de som tør satse på en idé få bedre støtte. Parkeringshus ved Drammen stasjon, hyppigere togavganger fra Gulskogen og Brakerøya og korresponderende busstilbud vil øke bruken av kollektivtransport for pendlere og besøkende inn og ut av Drammen.

Interessert i design, reise, vin/mat, musikk/film, venner/familie og seiling.

Herulf Johansen (1953)

Driver CC Elektro.
Bosatt på Austad.

Semra Ugur

Foto: Asgeir Osnes

Semra Ugur (1970)

Tyrkisk nordmann.
Selvstendig næringsdrivende. Driver Elite daglivare i Tollbugata.
Du kan lese mer om Semra Ugur og hva hun står for her:
Møteplass for mange kulturer

Innvandrerkvinner må ut i jobb

Innvandrere fikser jobb selv

Inntar innvandrerbutikkene

Espen Hjemdahl (1968)

Stine Bjørndal Osnes

Foto: Asgeir Osnes

Stine Bjørndal Osnes (1974)

Jeg brenner for frihet i hverdagen, og å beholde Drammen som en åpen og varm by. Jeg vil utvikle byen slik at bydelene beholder sitt særpreg og sin sjarme samtidig som de tilbyr innbyggerne gode, tilgjengelige tjenester; nok plasser i barnehage, skole, SFO og dagsentre, nærbutikker, parker, sykkel- og gangveier. Jobber med forsikring, men har i bunn utdannelse innen media og russisk. Har erfaring fra politikken som ungdomskandidat og vararepresentant til kommunestyret i Bærum for Venstre. Er mor til tre små barn, og spiller bandy på vinteren.

Thor Christian Heyerdahl (1970)

Åse Rangsæter Schaug

Foto: Asgeir Osnes

Åse Rangsæter Schaug (1971)

Er gift og har to barn. Flyttet til Drammen i 2003, og bor på Konnerud. Hjertesakene mine er natur- og miljøvern, kulturtilbud for barn og unge, samferdsel og byutvikling. Er ellers svært interessert i musikk og film. Jeg har vært politisk aktiv i Unge Venstre/Venstre siden 1987, og har blant annet vært leder i Møre og Romsdal Unge Venstre. Jeg er utdannet innen film, litteratur og markedsføring, og jobber ved Nordisk Kellogg’s Norge i Asker.

Helga Falch Johannessen (1973)

Petter Eriksen

Foto: Asgeir Osnes

Petter Eriksen (1969)

Sivilingeniør.

Monica Gullslett Winnes

Foto: Ukjent

Monika W Gullslett (1972)

Reidar Reitan

Foto: Ukjent

Reidar Reitan (1960)

Er glødende Drammenspatriot og opptatt av by utvikling og lokal næringspolitikk. Som fosterfar i mange år brenner jeg for barn og unges oppvekstvilkår og fosterfamilienes betingelser skal være så gode som mulig. I politikken kommer jeg til å ha hovedfokus på saker som styrker tenåringenes ve og vel i Drammen. Tenker da på kulturtilbud, møteplasser, aktivitetssteder som er trygge og tilpasset unge på deres egne premisser.
Jeg er 46 år, gift, far, stefar og fosterfar, bor på Eikhaugen. Jobber som selger og rådgiver i Elba AS og litt engasjert innenfor helse og omsorg. Har en allsidig utdannelse og yrkeserfaring, som ansatt og selvstendig, med hovedvekt på bilbransjen. Opprinnelig fra Steinkjer men har bodd i Drammensdistriktet mesteparten av mitt voksne liv.

Claus Haals

Foto: Ukjent

Claus Haals (1955)

Siviløkonom og gründer. Jeg er dansk drammenspatriot siden 1986 — og stolt av det Nye Drammen. Som styremedlem i Drammen Kommunale Foreldreutvalg (DKFU) har jeg et sterkt engasjement for grunnskolen vår. Min visjon er Kunnskaps- og innovasjonsbyen Drammen. Jeg har siden 2001 vært gründer i flere bedriftsetableringer med basis i Internett. Før dette var jeg partner i Ernst & Young Consulting Norge og vicepresident i Gemini Consulting Norden, samt selvstendig bedriftsrådgiver innen restrukturering og snuoperasjoner. På fritiden interesserer jeg meg for vin, matlaging i gode venners lag og er glad i å fotografere.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**