– Lever i sin egen verden

Slik karakteriserer Gunnar Kvassheim USAs holdning til klimaendringene. Han hadde håpet at USA ville pynte på sitt klimarykte når G8 landene møtes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Gunnar Kvassheim

Foto: Vidar Grundetjern

I følge Aftenposten er Gunnar Kvassheim kraftig oppgitt over USA. – Dette er er helt utrolig. Bush-administrasjonen lever bokstavelig talt i sin egen verden og ser ut til å ha ambisjoner om å bli der, sier han til Aftenposten.no

Kvassheim gir uttrykk for at dette er veldig synd da USA er en stor bidragsyter til utslipp av klimagasser, og det er absolutt nødvendig å få landet med på reelle kutt i utslippene. Det ser ikke ut til at den solide dokumentasjonen på at klimaendringene er menneskeskapte endrer USAs holdning i denne saken.

– Jeg hadde håpet at USA ville pynte på sitt miserable klimarykte i innspurten, men det ser ikke ut til at det er grunnlag for slik optimisme. Jeg håper likevel at G8-møtet kommer med en mer offensiv holding enn USA, sier Kvassheim til Aftenposten.no.

Les mer her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**