Drammen Venstre markerte verdens miljødag med båttur

Rundt 25 interesserte møtte opp for å bli med på Drammen Venstres markering av verdens miljødag. Nettbuss Drammen fikk Drammen Venstres miljøpris av Gunnar Kvassheim og Drammen Venstres miljømanifest ble presentert. I tillegg holdt Petter Øijord og Knut Berg innledninger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Verdens miljødag 2007 (5. juni) ble feiret av Drammen Venstre en dag på forskudd med båttur i stålende sommervær ombord i M/S Drammen. Turen gikk fra Honnørbrygga ut elva gjennom havneområdene ut til Engersand og så tilbake langs Lierstranda.

Petter Øijord (Grønn Hverdag)

Foto: Claus Haals

Først ga Petter Øijord (Grønn Hverdag) en lærerik presentasjon av miljøforhold knyttet til Drammenselva, Holmen og indre deler av Drammensfjorden.

Knut Anders Berg

Foto: Claus Haals

Knut A. Berg, Drammen Venstres andrekandidat, snakket om Drammen Venstres forslag til løsninger på miljøproblemene og den videre utvikling av Holmen og Lierstranda. Miljøforurensningen i indre drammensfjorden må renskes opp, og innbyggerne i Drammen må gis tilgang til fjorden ved å omregulere Holmen slik at kunnskapsbedrifter og friluftsområder kan etableres lengs Bragernesløpet sa Berg. Han ppresiserte at Drammen Venstre ikke har foreslått å legge ned noen arbeidsplasser på Holmen, men at Drammen Venstre sier klart nei til containerhavn på Holmen og at den ekksisterende havnedriften må bli mer arealeffektiv.

Gunnar Kvassheim deler ut miljøprisen.

Foto: Claus Haals

Gunnar Kvassheim, leder av Stortingets miljø- og energikomite, hadde tatt turen fra Oslo (med tog selvfølgelig) for å dele ut Drammen Venstres miljøpris 2007. Den ble gitt til Nettbuss Drammen for deres målrettede arbeid for å bedre kollektivtilbudet og miljøstandaren på dette. Hele begrunnelsen kan du lese her. Ole Engebret Haugen og Tore Berg tok i mot prisen på vegne av Nettbuss Drammen.

Asgeir Osnes

Foto: Claus Haals

Drammen Venstres Miljømanifest for et bedre bymiljø ble lagt frem på turen av leder Asgeir Osnes. Manifestet kan leses her.

Nettbuss fikk miljøpris

Foto: Claus Haals

Nettbuss Drammen fikk Drammen Venstres miljøpris 2007, her representert ved Ole Engebret Haugen (tv) og Tore Berg (th).

Fontenen

Foto: Claus Haals

Idyllisk på Drammenselva,

Industriidyll

Foto: Claus Haals

men et lite steinkast lenger ut er det bråstopp på idyllen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**