Larvik Barokk med lokal forankring

Torsdag kveld åpnet Vestfoldfestpillenes Larvik Barokk-dager med en sprudlende og musikalsk finstemt konsert i Sliperiet.
Og musikerne gleder seg til å spille videre helt frem til søndag – både i Herregården og i kirkene våre: Larvik er jo som skapt for en barokkfestival!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Larvik Barokk i Sliperiet

Larvik Barokk i Sliperiet

Venstres Tone Anderssen ble invitert til å skrive en hilsen i Larvik Barokk-avisen som ble sendt ut som vedlegg til Østlandsposten i juni:

Larvik Barokk for tredje gang — et konsept vi tror på!

Vi i Larvik er stolte over at Vestfoldfestspillene nok en gang inviterer til barokkfestival og dermed befester satsningen som ble lansert for to år siden i samarbeid med Larvik kommune, frivillige foreninger og andre gode medhjelpere.
Ikke minst viser denne «festival-i-festivalen» at Festspillene har klart å skape en identitet og en ramme rundt konserttilbudet som har lokal forankring og som endelig gir oss den spesielle, intense festivalfølelsen — som virkelig er litt av en utfordring når man skal lage festspill i et så spredt område som Vestfold fylke!
At Larvik har fått tildelt landets fremste (og eneste!) festival for barokk og annen tidligmusikk er neppe tilfeldig. Hvilken annen kommune kan tilby så flotte arenaer som Herregården, Hospitalet, kirkene, Tollerodden og etter hvert Festiviteten, kulturhuset Bølgen og Hammerdalen-området, som gir Larvik Barokk en scene-miks som enhver festspilldirektør burde drømme om? Ja, vi har et barokkmiljø som vi skal ta vare på for fremtiden — og når Festspilledelsen sier at de ønsker å satse videre på Larvik Barokk, etter hvert som en festival med nasjonalt og internasjonalt nedslagsfelt, er det opp til oss å følge opp og vise vår interesse. For en anledning til å fylle husene våre med tidsriktig og samtidig tidløs barokkmusikk!

Publikumstallet har økt i takt med entusiasmen, og Larvik kommune bør engasjere seg og si noe om hva vi vil med Festpillene. Kommunen er økonomisk bidragsyter og kanskje det er Larvik Barokk som skal bli vår fremtidige internasjonale kulturfestival? Kanskje vi skulle supplere konsertene med mer kulturhistorie, mat- og drikkekultur, arkitektur, litteratur, bildende kunst, teater og andre kunstuttrykk? Vestfoldfestspillene investerer mye i kommunen vår med Larvik Barokk — det bør vi utnytte til fulle og etablere dialog om hvordan konseptet kan utvikles videre gjennom samarbeid og felles visjoner. Gode konsepter vokser ikke på trær; la oss holde på Larvik Barokk som bevisstgjørende, identitetsskapende og ikke minst musikalsk spennende «lokalfestival»!

Tone M. Anderssen,
kulturpolitiker, Musikk-Venn og frivillig medhjelper!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**