18-åringer og førerkort

Vidkunn Haugli synes utspillet om kjørenekt for de yngste sjåførene er helt feil grep. Det må heller legges til rette for mer sikkerhet, mener han i et leserinnlegg:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Det er da godt at vi har en politimester som vet å si fra når kreativiteten for å hindre ungdom i å bli gode bilførere blir i største laget. Jeg tenker da på siste utspill om kjørenekt for ungdom i helgene og forbud mot passasjerer.

Hvordan tenker man seg egentlig at ungdommen skal bli gode bilførere når man skal legge alle slags hindringer i veien for at de skal bli det? Skal en ungdom ha egen bil, må han i dag betale en drepende høy forsikring. Derfor er de unge ofte henvist til å kjøpe gamle, billige biler med minimalt sikkerhetsutstyr for i det hele tatt å kunne kjøre. Dette er trafikkfare det! Jeg tror man bidrar mye mer til sikkerheten ved en grundig kjøreopplæring, og ved å redusere avgifter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**