Miljødebatter i valgkampen viser partienes prioritering av miljø

Klima- og miljøsaker er blitt sentrale temaer i valgkampen for alle partier, og nå i innspurten vil alle partiene gjerne vise seg som ansvarlige på dette området. De siste dagers miljødebatter viser imidlertid hvem som er de reelle alternativene dersom man mener miljø virkelig er viktig.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Gårsdagens og dagens klima- og miljødebatter i Tønsbergs Blad og på Promenaden i Sandefjord viser at alle partiene er opptatt av miljø. Alle vil fortelle velgerne at de ønsker bærekraftig utvikling, og at vår verden skal overleveres til neste generasjon i minst like god stand som vi har fått den.

Målene kan man være enige om, men når det kommer til praktisk gjennomføring viser forskjellene seg fort. Ikke minst gjelder dette for partiene på høyre-sida. Høyre sier i klare ord at det er markedskreftene som skal bestemme, og at det må være økonomisk lønnsomt om man skal satse på miljø. Og for Fremskrittspartiet er det ikke aktuelt å la miljø gå foran den enkeltes levekostnader eller frihet til selv å bestemme over sitt eget liv. Det er en naiv tro på at ting ordner seg ‘av seg selv’ som vi ikke har råd til å satse på. Tønsberg kommune har f.eks. hatt en klima og energiplan i fem år, men det er ikke nok å lage en fin plan – den må også følges tett opp med konkrete vedtak i den praktiske politikken.

Til syvende og sist er det bare to reelle alternativer dersom man ønsker å prioritere miljø på topp: Et sosialistisk i SV og et sosial-liberalt i Venstre.

Framtida

Tønsberg Venstre vil at hensynet til miljø skal være overordnet i all praktisk politikk, og vil ha handling . Les mer om Tønsberg Venstres miljøprogram.

Les også mer om Naturvernforbundets spørsmål og de ulike partienes svar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**