Trygt å bli gammel

Venstre mener at det er helt nødvendig å skaffe flere sykehjemsplasser og å gjøre det lettere å få en slik plass. Dette sier Kjell Veivåg (v) til Akers Avis Groruddalen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Kjell Veivåg

Foto: Oslo Venstre

– Når jeg snakker med folk i Groruddalen, møter jeg mange som er opptatt av at folk skal ha en trygg og god alderdom. Vårt mål er at eldre i størst mulig grad skal kunne velge hvordan de vil ha det. Noen ønsker å bo hjemme, andre føler at de har det bedre på et sykehjem. Da skal det ikke være slik at andre skal bestemme for dem. Både hjemmetjenesten og sykehjemstilbudet må være lagt til rette med tanke på skape trygghet og god omsorg, sier Veivåg.

Et krav fra Venstre til sykehjemmene er at de får bedre kompetanse på rehabilitering. Mange eldre kunne levd et mer aktivt liv dersom de hadde fått en riktig opptrening etter opphold på sykehus, står det i partiprogrammet.

– Ellers er eldresentrene en av Venstres kjepphester. Et godt eldresenter med et bredt tilbud av tjenester er det minste vi kan gi våre eldre.

Forslag om å opprette egne eldresentre for minoriteter blir blant avslått av partiet. De mener det må være plass til alle på samme sted, og at man i stedet tilpasser tilbud og middagsmenyen.

Les hele artikkelen i Akers Avis Groruddalen her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**