Til alle 18-åringer i Namsos

Du er 18 år og er snart ferdig med videregående. Noen av dere har allerede bestemt dere for å reise til Trondheim eller andre store byer. Utdanningstilbudet trekker i tillegg til de “urbane” tilbudene. Dette storbylivet som mange i dag vil ha, må politikerne ta hensyn til om de vil gjøre Namsos til et attraktivt bosted.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Den 10.september kan du hjelpe til med dette ved å bruke stemmeretten din. Du vet for eksempel en god del om hvordan den moderne teknologien skaper nye nettverk og kontakter. Disse bekjentskapene påvirker deg, og dette kan du bringe inn i valglokalet. Dette er dagens virkelighet, og den er viktig når vi skal velge retning for kommunen de neste fire årene.

At du som er ung bruker stemmen din på valgdagen den 10 september, er derfor av stor betydning for at Namsos skal bli en moderne by. Vi ber om at du gjør oss den tjenesten. Om du for en tid reiser bort, så vil det likevel være mye kjærlighet igjen her etter deg. Venner, familie, naboer osv, de vil ha glede av at det bygges hotell, at Rock City realiseres, og at veien mellom Steinkjer og Namsos blir bedre.

Venstre ønsker å gjøre Namsos attraktiv for “voksne” ungdommer som har drømmer å realisere. Uansett hvor man er vil man oppdage at “gode hjelpere” er avgjørende for å kunne gjøre drømmer til virkelighet. – Og noen av dere vil oppdage at dere har flere her i hjembyen. Akkurat nå vet du egentlig ikke hva og hvor du skal, men du vet at du skal bort. Det samme tenkte også jeg, og jeg gjorde alvor av det. Jeg trivdes svært godt de tre årene jeg bodde i Asker. Jeg ble veldig glad i Oslo, og jeg gleder meg alltid til en Oslotur.

Sist jeg var i Oslo lengtet jeg likevel hjem til byen hvor jeg treffer kjente og mindre kjente ansikter. Hver på sin måte gjør de meg glad når vi hilser, veksler noen ord, eller tar en prat over handlekorga eller på parkeringsplassen. Samlet gir de meg følelsen av å høre til her. Dette er voksenprat, men poenget er at du kan komme fram til det samme. Ved å stemme velger du noen som kan arbeide for det moderne menneskets behov mens du er borte;-)

Unge er opptatt av gode opplevelser. Da blir en småby som Namsos for liten for noen. Venstre vil at dere skal vite at vi ønsker dere tilbake. Vi er opptatt av å gjøre byen interessant for unge mennesker. En forutsetning for at det skal skje, er at byen kan tilby dere bylivet og i tillegg friste med noe som de “overbefolkete” byene ikke har. En god bolig til overkommelig kostnad, er ett eksempel. Derfor er vi mot eiendomsskatt. Vi vil ha et aktivt eiendomsmarked som kan friste våre unge etter en tid på boligjakt, i bilkø og parkeringsproblemer. — Det gjør det ikke dersom det er like kostbart å eie bolig her som i storbyen.

Uansett hvor vi velger å bo, vil miljøet påvirke livskvaliteten vår. Dette er ett eksempel på at selv en liten by som vår er en del av den store verden. Det kan bli en stor utfordring for Namsos kommune og Namdalen dersom havnivået stiger, eller nedbøren kommer i store komprimerte mengder. Miljøproblemene kommer til å få større praktiske konsekvenser for deg, enn for de godt voksne politikerne i Namsos kommune. Også det er ett viktig argument for at du bør bruke din stemmen den 10.september. – Ved å stemme Venstre retter du oppmerksomheten mot framtiden — både lokalt og globalt. Vi trenger din stemme 

Lill T. Sandvik Solvi
Namsos Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**