Venstres miljøpris til Tvedestrand Seilforening

Tvedestrand Venstre delte onsdag ut miljøprisen for 2007. Denne gangen gikk prisen til Tvedestrand Seilforening. Tor Granerud foresto overrekkelsen med følgende begrunnelse:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Miljøprisen 2007

Foto: Stig Sevenius

"Det er nå alment akseptert at klimaendringer er på gang, at de blir stadig større og at de er menneskeskapte. Spesielt siden FNs klimapanel kom med sine utvetydige rapporter, har erkjennelsen om dette spredt seg i det norske folk. Det er dystre nyheter, med utsikter til mer ekstremvær, varmere klima, smelting av isbreer og et hav som stiger, med alle konsekvenser dette medfører. Den gode nyheten i alt dette, er at det er mulig å gjøre noe.

I våre dager har vi forholdsvis mye fritid og god økonomi, og nettopp på fritida lager vi mye av klimagassutslippene. Aktivitetene forårsaker utslipp i seg selv, f. eks. fra forskjellige former for motorsport på land og sjø, og vi slipper ut klimagasser når vi reiser rundt med bil for å delta på fritidsaktiviteter.

Seilforeningen har i mange år arrangert onsdagsregattaen for sine medlemmer. Med dette gir de et tilbud om en fritidsaktivitet som fenger mange, både unge og eldre. Det gir både fart, spenning og konkurranse, det skjer i nærmiljøet vårt, og det er sosialt. Alt dette får man av en aktivitet som er basert på naturkreftene og ikke forårsaker klimagassutslipp.

Tvedestrand Venstre ønsker å fremheve denne innsatsen, som et eksempel på at det går an å ha det moro uten å ødelegge. Det er derfor en stor glede å få lov til å gi Venstres Miljøpris 2007 til Tvedestrand Seilforening.

Prisen er et tre. Symbolikken er at treet skal vokse og gro sammen med fruktene av arbeidet foreningen gjør. Vi håper dere finner et passende sted å plante det, der det kan stå til glede for mange og som en påminnelse om prisen i mange år!"

Prisen ble utdelt på Seilforeningens samling etter den ukentlige onsdagsregattaen. Foreningens leder, Arne Thorvald Aanonsen, mottok prisen på vegne av foreningen. Han var overrasket over å få utmerkelsen, men satte stor pris på den.
Treet vil bli plantet et sted medlemmene vil få glede av det i årene fremover, kanskje ved klubbhuset på Østerå eller på Furøya?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**