Nå gjelder det å stemme Venstre

De siste dagene før valget vet vi at mange ikke har bestem seg enda. For Eigersund Venstre er det viktig å fokusere på viktigheten av å diskutere innholdet i skole – og gjøre noe med det.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Tor-Inge og Brit

Foto: Øyvind Misje

Eigersund Venstre vet at Eigersund trenger elever med høy kompetanse -og foreslo en forsøksordning med der lærere tar etterutdanning/videreutdannig i fag som elevene trenger og som skolene ikke kan dekke godt nok. Dette skulle tilsvare hele ett års varighet. Ingen støttet forslaget ELLER kom med andre forslag for å heve kompetansen.

Anette

Foto: Øyvind Misje

Vi er opptatt av trygge skoleveier og gang og sykkelstier for alle. Vi må være sikre på at ungen våre kan komme til skolen på en trygg måte. Da må vi prioritere gang og sykkelstier samt sikre kryssningspunkter (underganger/overganger) på de trafikkfarligste veiene våre. Konkret betyr det at vi vil begynne med sykkelstier til Nordre Eigerøy og fra Krossmoen til Skjerpe. Videre må det lages undergang på Hovlandsveien og E39 på Helleland. Tilslutt må Eiebrua utvides slik at det blir plass til et skikkelig gang/sykkelfelt.

Per Arne Sandvold

Foto: Per Arne Sandvold

I miljøsakene har Venstre levert i hele perioden men vil ikke stoppe med det. “Byparken” Varberg må rustes opp og her drar allerede mange gode krefter samme vei. Lekeplasser og andre kommunale parker SKAL rustes opp og ikke forfalle slik de gjør i dag. Venstre vi styre etter planer og ikke dispensasjoner slik at vår unike trehusbebyggelse skal bestå – men kommunen må følge opp og bidra med midler til rehabilitering/vedlikehold – slik vi har foreslått i programmet for kommende år.

Øyvind Misje

Foto: Øyvind Misje

Venstre er opptatt av næringslivets rammevilkår. Vi vil ha forutsigbarhet og likebehandling. Vi er like opptatt av det eksisterende næringslivet som av nyetableringer. Det kan se ut som enkelte glemmer de viktige bidragene det etableret næringslivet gjør. Vi snakker om Nortuna Norges største stofeslakteri, Nordan dør og vindusfabrikk med stor avdeling i Egersund, Berentsen brygghus – fabrikken som tør å satse og gå nye veier…. Det finnes næringsliv utenom Aker Kværner, elektronikkbedrifter og servicebedrifter i sentrum – et viktig næringsliv – hele bildet må med og skal med.

Brit Kvassheim

Foto: Tore Nilsen

Kulturen er limet i samfunnet. Har folk først kommet til Eigersund kan vi vise til mange gode tilbud innen idrett, menighetsarbeid, sang og musikk… For at dette gode tilbudet skal opprettholdes og videreutvikles må kommunen bidra – og der ha Venstre vært med å levert alltid og vil fortsette med det. Det gode liv i Eigersund skjer i samarbeid med frivillige lag og organisasjoner.

Stem Venstre på mandag – vi garanterer økt satsing på skole, miljø og kultur der næringslivet er en viktig samarbeidspartner. Vil du ha en uredd ordfører som kan samarbeide for å finne de gode løsningingene – en ordfører som er tilgjengelig, lydhør og VIL , så gir du Venstres ordførerkandidat Tor-Inge Rake din stemme.

Tor-Inge Rake

Foto: Pål Mathisen Rake

Godt valg

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**