En liten historie om å reise kollektivt

Leserinnlegg Røyken og Hurumsavis 24. mai 2007

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

MarySandalJohansen

Foto: privat

En liten historie om å reise kollektivt.
Har i de 10 årene jeg har bodd i Røyken vært fornøyd med kollektivtilbudet. Det har for det meste handla om reise fra Slemmestad til jobben (Akershus) Vanligvis bruker jeg buss, men også båten har jeg gledet meg over.
I det siste har jeg hatt behov for å reise andre veien; til/fra Drammen, Midtbygda, Røyken og så videre. Det er ikke enkelt, her er bare et lite eksempel:
Torsdag 26. april skal jeg hjem fra et møte i Drammen. Selvsagt skal jeg reise kollektivt! Kl. 21:15 drar jeg med buss fra Drammen. Etter tre kvarter (3/4 t)gjennom Spikkestad og Røyken er vi i Midtbygda og her skal jeg skifte buss, det er bussen til Slemmestad jeg skal med. Bussjåføren har gjort meg oppmerksom på at ventetiden her er en halv time. Det blir altså å vente i Midtbygda til kl 22:30. Tenker med meg selv at reisen og ventetiden er for lang når folk i fremtiden skal kjøre kollektivt – kan hende en sak for politikerne i Røyken, undrer jeg . Kl går mot 22:35, men ingen buss. Ja, den er vel forsinka? Nå må jeg finne rutetabellen fra veska, det er blitt mørkt og vanskelig å lese uten lesebriller, men det første jeg ser er: VELG BUSS — MED OMTANKE, (baksiden, en annonse) Ja, der fikk du den, tenker jeg.
Nå begynner jeg å bli sliten, det har vært en lang dag, jeg er nesten på gråten. Jeg har ikke mobilen med – det kommer ingen buss — det skal ikke være buss fra Midtbygda til Slemmestad i kveld. Siste buss var kl. 20:14 dersom jeg leser riktig der jeg står i mørket Skal jeg gå til Slemmestad? Nei, ikke med de skoene! KL. 22:45 går jeg ned til brannvakta; vakthavende ringer etter drosje og jeg får varmet meg i korridoren i påvente av bilen. Jeg er hjemme kl. 23:30. “Reis kollektivt” er oppfordringen fra mange i disse dager. Partiene kappes om å være flinkest i klassen. Nå håper jeg på at alle politikerne i Røyken kan samarbeide for å påvirke til økte rammer for kollektivtrafikken slik at det er mulig å komme fra en kant av bygda til den andre delen. Ja, og at vi som ønsker å reise kollektivt faktisk får muligheter til det.
Hilsen også til Vestviken busselskap som jeg hadde en hyggelig samtale med “dagen derpå”

MarySandalJohansen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**