Kan velte samarbeidet

Det trengs bare én blank stemme for å velte det oppsiktvekkende samarbeidet mellom Ap og Frp i Hurum. Dersom bare én person i Ap eller Frp stemmer blankt, blir det 14 mot 14. Da vil det bli omvalg, hvor man ikke trenger flertall.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Når kommunestyret skal konstituere seg, kan liten tue komme til å velte stort lass.
I går anmodet Buskerud AUF ungdomspolitikerne i partiet om å stemme nei til samarbeidet som Ap vil inngå med Frp i Hurum og Kongsberg.
I Hurum kan 19 år gamle Charlotte Johnsen, nyinnvalgt kommunestyremedlem for Ap, bli utsatt for press fra fylkesorganisasjonen for å si nei takk til samarbeidet med Frp.

Geir Stave, Hurum Venstre

Foto: Finn Dale Iversen

Og i Hurum sitter Geir Stave (V) (bildet) og føler seg lurt, bedratt og sveket av Trond Røed (Frp), som etter å ha forhandlet med de ikke-sosialistiske partiene Høyre, Venstre og KrF inngikk et valgteknisk samarbeid med Ap, noe som sikrer ham selv posisjonen som varaordfører.
-Dersom bare én person i Ap eller Frp stemmer blankt, blir det 14 mot 14. Da vil det bli omvalg, hvor man ikke trenger flertall. Dersom Ap mister ordføreren i en slik situasjon, tror jeg ikke de er interessert i et samarbeid med Frp lenger, sier Stave.

Les hele saken i Drammens Tidende

Se også oppslaget i Drammens Tidende i går:

Melder seg ut av Ap
Aps samarbeid med Frp i Hurum får flere Ap-folk til å rase. Nå melder gamleordføreren Ulrik Vee seg ut av Hurum Ap i protest.

Les hele saken her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**