Vil ha eldre under kultur

Bodø Venstre vil at bystyrets kulturkomité skal overta deler av eldrepolitikken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


kilde: Avisa Nordland 3.oktober 2007

I dag består bystyret i Bodø – i tillegg til formannskap og plenumssamlinger av: «Komité for oppvekst og kultur», «Komité for helse- og sosial», «Komité for plan, næring og miljø» og «Planutvalget». Man er i gang med å se på denne strukturen foran de kommende fire årene, og Bodø Venstre mener de forslag som er kommet til nå er for lite radikale. Denne gjennomgangen gir muligheter for en helt ny måte å tenke på, sier Venstre- veteranen Turid Høyersten Holm. Det er særlig to områder som må løftes fram, mener hun: Miljø og eldre.

Turid Høyersten Holm

Turid Høyersten Holm

Miljøet bør inn som et eget ansvarsområde i alle fire komitéer/ utvalg, sier hun. I dag er det et ansvar for bare en av dem, men nærmest alle vedtak som fattes påvirker miljøet. Derfor bør det være et definert ansvar også innen planarbeid, oppvekstsektoren, helsesektoren o.s.v.
Videre mener Venstre at ansvaret for eldrepolitikken bør deles mellom to komitéer. Helse og sosialkomitéen bør beholde den delen som har med pleie og omsorg å gjøre. Mens resten bør legges inn under kulturkomitéen. Friske og pleietrengende eldre har svært ulike behov, sier Høyersten Holm, som frykter de friskes interesser blir borte når alt skal behandles innenfor et pleieperspektiv. Hun mener en slik vri vil være å ta eldrebølgen på alvor. — De eldre i Bodø vil bli stadig eldre og friskere den neste årene. Det betyr at behovet for en eldrepolitikk som går ut over ren pleie vil øke drastisk. De eldre er dessuten en ressurs som kan brukes, for eksempel i skolen. Det vil både tjener samfunnet og de eldre, som ønsker å føle seg nyttige. For å få til det, må ansvare ligge hos dem som faktisk steller med oppvekst og kultur.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**