Guri Haveråen fast i formannskapet – og Erik Røhne i planutvalget

Selv om Venstre går i opposisjon i det sittende kommunestyret ble Guri Haveråen på mandagens kommuenstyremøte valgt til medlem i formannskapet i Vestby kommune, etter en avtale med SVs to kommunestyrerepresentanter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Avtalen sikrer SVs ordførerkandidat, Grethe Lill Grytan, første varaplass til formannskapet, mens Odd Bovim (V) og Kjell Meek (SV) får de to påfølgende varaplassene.

Erik Røhne ble på samme møte i kommunestyret valgt som medlem i plan- og miljøutvalget i Vestby. – Med tre av 35 plasser i kommunestyret må dette betegnes som en brukbar uttelling.

Etter at H, Frp og Ap gikk sammen om å fremme en felles ordførerkandidat var det knyttet heller liten spenning til valg av ordfører i Vestby, da Høyres Jon Ødbehr ble valgt med 26 av 35 stemmer. Venstre valgte imidlertid å stemme på sentrums felles ordførerkandidat Ole Morten Geving, som foruten sentrums stemmer også fikk SVs to stemmer ved ordførervalget.

Guri Haveråen ble valgt som Venstres representant i Vestby kommunes valgkomité, som skal innstille folk til de øvrige politiske vervene i Vestbys kommunestyre. Venstre regner imidlertid også med en plass i kommunens utvalg for oppvekst og kultur, som bl.a. behandler saker knyttet til skole.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**