Med verden som arbeidsfelt

Gunnar Kvassheim har de siste fem ukene hatt verdenspolitikken som arbeidsområde. Han har både vært på reise med energi- og miljøkomiteen i California og Alaska, og han har vært utsending til FNs generalforsamling i New York.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Gunnar Kvassheim

Foto: Venstre

I California studerte komiteen blant annet delstatens klimaarbeid og forholdet mellom vern og bruk av naturområder i nasjonalparkene. I Alaska var også ettervirkningene etter “Exxon Valdez” ulykken en del av det komiteen så nærmere på.

Gunnar Kvassheim var en av 12 stortingsrepresentanter som deltok i arbeidet i FNs generalforsamling denne høsten. Ulike politiske tema har stått på dagsorden, og Gunnar Kvassheim var tilstede da statsminister Jens Stoltenberg holdt Norges hovedinnledning.

Klimaspørsmålet har også stått på dagsorden i FN, og Gunnar Kvassheim har tatt del i arbeidet med å forberede et toppmøte som skal holdes på Bali før jul, om dette temaet.

— Det har vært spennende å høre vurderingene til de ulike landene. Det gjelder særlig USA. Hvis ikke den store supermakten og utslippsaktøren kommer på banen, får vi ikke en god nok avtale, sier Kvassheim til Dalane Tidende.

Les mer her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**