Satser på ungdommen

Venstre har markert seg som et parti som kjemper for ungdommen i Utvalg for Kultur og Idrett. Under evalueringen av ungdomsklubben uttalte Per Magnus Finnanger Sandsmark at man burde satse bredere på ungdommen, enn bare en ungdomsklubb. Da svarte Ap-politiker Atoosa Thunem at forslaget var godt, men når saken het Evaluering av ungdomsklubben kunne det ikke vedtas. Saken ble krevd opp igjen på møte 19.11. under tittelen “Ungdomstilbudet i Halden”.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Possisjonen stemte desverre mot satsningen på møteplasser for ungdom for kultur, idrett og sosialt samvær i hele kommunen. Både Miljøpartiet De Grønne, Høyre og Fremskrittspartiet har støttet Venstre i saken for satsning på ungdomstilbud for alle uavhengig av sosial status, bosted og interesser.

1. Halden skal være en god kommune å være ungdom i. Det skal være mulighet for all ungdom i Halden å engasjere seg og ha en meningsfull og trygg fritid uavhengig av bosted, sosial status og interesser.
2. Det skal utvikles gode møteplasser for kultur, idrett og sosialt samvær i hele kommunen, slik at all ungdom i hele kommunen får mulighet til samvær og aktiv fritid.
3. Administrasjonen gis i oppgave å utrede muligheter til å etablere ulike tilbud til ungdom med ulikt tilbud, målgruppe og geografisk plassering. Denne utredningen presenteres i løpet av høsten 2008 for utvalg for kultur og idrett. Dette arbeidet skal sees i samband med revidering av kulturplanen.
4. Alle ungdommer i Halden skal ha mulighet til å si noe om hva slags ungdomstilbud de vil ha.
5. Ungdomsrådet skal være hovedsamarbeidspartner i dette arbeidet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**