Alstahaug Venstre krever lokal klimahandling!

Alstahaug Venstre kommer i kommunestyremøtet 12.desember til å foreslå at Alstahaug kommune umiddelbart setter i gang arbeidet med å finne ut hva slags tiltak kommunen kan gjøre for å redusere våre klimagassutslipp. Alstahaug Venstre vil fremme følgende verbalforslag til budsjettet for 2008:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Administrasjonen bes utarbeide et forslag til en klimaplan for Alstahaug kommune. Planen skal innholde både planmessige og økonomiske virkemiddel, og virkemiddel basert på frivillig samarbeid, dialog og holdningsskapende arbeid.

Skal vi stoppe den globale oppvarmingen, kan vi ikke bare sitte og vente på regjeringen. Dette er en jobb vi må gjøre i fellesskap — rikspolitikere, lokalpolitikere, næringsliv og borgere.

Erfaringer fra andre kommuner som har gjennomført lokale klimatiltak viser at det er mulig å oppnå betydelige reduksjoner av klimagassutslippene uten store kostnader. Noen tiltak kan til og med gi en økonomisk gevinst over tid, om viljen er der til å ta investeringene nå.

Kommunen har virkemidlene. Men vi trenger nytenkende og fremtidsrettede politikere for å sørge for at disse virkemidlene blir brukt. Det er en rolle vi i Venstre gjerne tar på oss. Vi kan ikke snakke om miljø ute i verden om vi ikke tar dette på alvor hjemme.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**