På årsmøte i Nordland Venstre

1. og 2. februar var det årsmøte i Nordland Venstre i Bodø.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Meløys Venstres utsendinger var Stein R. Hagen og Ken H. Solhaug.

Stein R. Hagen og Ken H. Solhaug.

Foto: Mari Ann Bjørkli

I tillegg var Mari Ann Bjørkli som org.sekretær for styret i Nordland Venstre. Foruten vanlige årsmøtesaker var det, tradisjonen tro, utdeling av Nordlands Venstres miljøpris. Denne gang var det Rita Johansen som tok imot prisen på vegne av Vegaøyan verdensarvområde.

Vega

Foto: Mari Ann Bjørkli

Stiftelsen Vegaøyan verdensarvområde koordinerer arbeidet med verdensarvområdet. Stiftelsen er etablert av Vega kommune og har styremedlemmer fra Stortinget, Miljøverndepartementet ved Direktoratet for Naturforvaltning, Fylkesmannen i Nordland, Nordland fylkeskommune og Helgeland Museum. Arbeidet med verdensarv er styrket etter at Miljøverndepartementet bevilget 7,6 millioner kroner på statsbudsjettet for 2008 til de to nyeste norske verdensarvområdene, Vegaøyan og Vestnorsk Fjordlandskap.
Det var et engasjert årsmøte som hadde 32 uttalelser til behandling. Unge Venstre gjorde et godt inntrykk, da de både sto for underholdningen og framla flere uttalelser til behandling ved leder Eskild Furunes.

Hoff

Foto: Mari Ann Bjørkli

Eskild

Foto: Mari Ann Bjørkli

Årsmøtet hadde også besøk av nestleder i Transport- og kommunikasjoskomitèen, Borghild Tenden.

Borghild Tenden

Foto: Mari Ann Bjørkli

Hun fortalte blant annet om hvordan hun kom inn på Stortinget og gav virkelig Nordland Venstre inspirasjon og håp om å få noen på “Tinget” ved neste Stortingsvalg. Hun gav også uttrykk for at hun forsto hvilke utfordringer Nordland har når det gjelder kommunikasjoner.
På søndag var det valg av nytt styre hvor Berit Woie Berg overtok som leder etter Tor Arne Solvoll.

NV

Foto: Mari Ann Bjørkli

Nytt styre

Foto: Mari Ann Bjørkli

Et tradisjonelt, travelt og trivelig årsmøte som selvsagt var inspirert av de stabilt gode målingene Venstre har hatt den siste tiden.

Vi fra Meløy Venstre var også veldig fornøyd med uttalelsene som ble vedtatt, ikke minst denne.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**