Venstre krever bedre trafikksikkerhet for skolebarna i Nord-Østbygda

Thor W. Togstad stilte spørsmål til ordføreren om barnas trafikksikkerhet i kommunestyremøtet 5. desember. Et spørsmål som også mange foreldre langs Nittebergveien også stiller seg!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Thor W. Togstads spørsmål til ordføreren i spørrekvarteret 5. desember:

I den senere tid har Nittebergveien vært uten belysning. Tidligere dekket beboerne langs veien kostnadene med veibelysning gjennom Nord-Østbygda grendelag. Denne ordningen lot seg imidlertid ikke opprettholde. Grendelaget innkalte nylig til et møte for å se på muligheten for å finne en løsning i egen regi, men de kostnadsoverslag som ble fremlagt tilsier at mulighetene er minimale.

Vi står derfor overfor den situasjon at Nittebergvegen vil forbli mørk.

Dette er ikke en akseptabel situasjon for skolebarna som hver morgen skal med buss i den mørke årstiden. Barna kan fortelle at bussjåførene ber dem vifte med reflekser eller lys som tegn på at de der. Ikke nok med at stoppestedene er mørklagte, men i tillegg må barna enkelte steder stå på veiskulderen eller nede i grøfta, og når det er snø må de tråkke seg plass i snøplogkanten.

Situasjonen fører til at stadig flere foreldre kjører barna sine til skolen, fordi de synes veien er for farlig. dermed får vi en ond sirkel – biltrafikken øker og skoleveien blir enda mer uttrygg.

Vi erkjent med at dette ikke er et problem bare for Nittebergvegen, men også gjelder andre steder i bygda. jeg er faktisk skamfull – vi må kunne forsikre foreldrene om at de trygt kan la barna stå og vente på skolebussen!

Mine spørsmål er derfor følgende:

1. Har kommunen en oversikt over omfanget av dette problemet – hvor mange stoppesteder og skolebarn det kan dreie seg om, samt hvilke kostnader det vil medføre å utbedre forholdene?

2. Hvilke tiltak vil orfører iverksette for å gi disse barna en tryggere skolevei?

Thor W. Togstad

Foto: twt

Thor W. Togstad
Gjerdrum Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**