Lytt til ungdommen

“4 gutter og 2 jenter fra 9 til 15, spør 20. februar i HA hva ungdom skal gjøre i Halden og hvor. Det er flott at unge engasjerer seg i sin egen hverdag og spør politikere og andre voksne åpent i avisa om hva de egentlig vil gjøre for ungdom,” skriver Per Magnus Finnanger Sandsmark i leserbrev i dag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Per Magnus Finnanger Sandsmark

Foto: Skolefoto

Som politiker kan jeg love å ta opp spørsmålene deres slik at de som styrer i byen kan svare på det dere spør om. Engasjerte ungdommer fortjener gode svar fra de som kan gi gode og konkrete svar. Jeg kan bare svare for min egen del: Ungdomsskoleelever har like stor rett til å ha det gøy i friminuttene som barneskoleelever. Man bør prioritere å få tak i basketballkurv, smashball og kritt til å tegne paradis for dere slik at ungdommene kan bevege seg og ha det morsomt sammen. Da har dere jo også et sted i nærheten å drive med disse tingene på fritiden.

Dere foreslår et bedre vinteraktivitetstilbud. Det synes jeg er en god idé som gjerne kan drøftes videre. Det er for lite å bare ha skaterampe ved Rockehuset. Derfor har jeg stemt for å utrede mulighetene for flere ramper og skatepark et annet sted. Dere sier dere ønsker dere et stort friområde hvor man skate og sykle. Et slikt anlegg burde vi fått til i kommunen. Vi har områder å ta av. Det er mye bedre å sykle og skate enn å drive dank og slåss.

Jeg synes det er kjempebra at dere selv vil hjelpe til med å skape et ungdomstilbud der dere bor. Tidligere har jeg foreslått å opprette ungdomsklubber tilknyttet skolene der man kan drive med morsomme aktiviteter i et trygt miljø og samtidig slippe at foreldrene maser. Dere sier at mange ikke får gå på Ungdomsklubben når den ligger midt i byen. Det er et godt argument for å opprette flere aktivitetstilbud for ungdom andre steder. Om dere vil gjøre noe selv kan sikkert Kulturkontoret gi dere tips om hvor dere kan få penger fra og hvem som kan hjelpe dere.

Jeg oppfordrer videre alle andre politikere og andre engasjerte til å svare på ungdommens innlegg. Og til dere 4 guttene og 2 jentene: Stå på! Halden trenger ungdom som dere.

Per Magnus Finnanger Sandsmark
Medlem, Utvalg for Kultur og Idrett (V)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**