Vi vil ha mer åpenhet

Debatten om åpenhet går videre. Etter et felles leserinnlegg fra V,SP,H, FrP og MDG der temaet er ordførerens vegring mot åpen flyt av informasjon har ordføreren gitt et intervju. Der taler han varmt for lokaldemokratiet samtidig som han stiller seg uforstående til opposisjonens kritikk. Nå har partilederne Geir Helge Sandsmark(V) og Kari Buer(SP) vært intervjuet i Halden Dagblad der de oppfordrer flertallspartiene til å stimulere lokaldemokratiet gjennom åpenhet og gode saksforberedelser.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Geir Helge Sandsmark

Foto: Halden Dagblad

Opposisjonen vil ha større åpenhet i kommunen for at politikerne skal kunne ta riktige og gode beslutninger.

-Vi er glade for at ordføreren kommer på banen i denne saken. Svaret han ga i Halden Dagblad på leserinnlegget fra opposisjonen på onsdag, syns vi ikke var bra nok. Det skal ikke være nødvendig å måtte spørre etter relevant informasjon i viktige saker som kommunen til tider behandler. Slik det er i dag, dukker det opp nye saksopplysninger som kaniner ut av en flosshatt underveis i prosessene i kommunen. Dermed blir ikke avgjørelser vedtatt på et godt nok grunnlag, sier partilederne Kari Buer fra Senterpartiet og Geir Helge Sandsmark fra Venstre.

Les hele intervjuet med Kari Buer (Sp) og Geir Helge Sandsmark (V) her

Les leserinnlegget og intervjuet med ordføreren her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**