Legger ikke lokk på høyden

Fylkesutvalgsmedlem Øystein Haga (V) var positiv til Barbu-utbygging i fylkesutvalget mandag, og viste til at bebygd areal var redusert med 30 prosent, og det blir spennende med en helt ny bydel med 350 beboere.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Barbu - i aust

Foto: Arendal Venstre

Mot SVs stemme godtar fylkesutvalget mer enn tre etasjer i Barbu-utbyggingen.
Av Tore Ellingsen: toel @agderposten.no 481 52 036

Fylkesrådmannen har foreslått å fremme innsigelse på etasjehøyden på Barbu-blokkene, og kun godta tre etasjer, men vant lite gehør for dette i fylkesutvalget i går.

– Etter flere justeringer synes jeg alt er godt ivaretatt med planene som ligger her nå. Jeg er imponert over hvor bra det er blitt, sa Ingrid Skårmo (Frp).

Og fylkesordfører Laila Øygarden (Ap), som tidligere mente tre etasjer var nok, har skiftet mening og innrømmet det gjerne.

– Nå mener jeg det er mulig å godta flere etasjer på noen av blokkene, når det regnes koter må en ta med at det er to meter fra vannflaten og opp til byggegrunnen. Prosjektet blir en berikelse, med plass til aktiviteter mellom bebyggelsen, mente Øygarden.

Også Øystein Haga (V) var positiv, og viste til at bebygd areal var redusert med 30 prosent, og det blir spennende med en helt ny bydel med 350 beboere.

– Ja, det er i hvert fall ingen grunn til å gripe inn. Vi ønsker utvikling i byene våre, og dette er et attraktivt prosjekt som kan trekke til seg folk, mente Svein Harberg (H), og fikk støtte fra Eyolf Bakke (Frp) som også viste til det miljøvennlige i prosjektet med gangavstand til sentrum.

Også Tarald Myrum (Sp) bidro med støtte.

– Også vi i Sp ønsker utvikling i byene, sa han. Men Signe Ann Jørgensen (SV), støttet fylkesrådmannens innstilling.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**