Refser UIS for manglende offentlighet

Gunnar Kvassheim refser Universitetet i Stavanger for dårlige rutiner i forbindelse med journalføring av dokumenter. Nær 300 dokumenter har blitt registrert ulovlig sent.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Gunnar Kvassheim

Gunnar Kvassheim påpeker at det er alvorlig at en offentlig institusjon ikke overholder regleverket om offentlighet. — Dette undergraver offentlighetsprinsippet, mener han. Særlig ille er dette når samme institusjon også utdanner journalister som nettopp er avhengig av at journalføringen foregår på ordentlig vis for å kunne gjøre sin jobb. UiS burde ha vært en foregangsbedrift.

— Om dokumentene kommer for sent forsvinner ofte muligheten til å påvirke prosessen. Når dokumentene og saken blir kjent er beslutningene ofte tatt. Jeg vet at enkelte utnytter denne situasjonen bevisst, uten at jeg sier at det har skjedd ved dette tilfellet, sier Kvassheim i følge Studentmediene i Stavanger.

Les hele artikkelen her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**