Ønsker enklere Kolumbus-kort

Gro Skartveit tok opp Kolumbus-kortet da samferdselsutvalget hadde møte denne uka. Hun er ikke fornøyd med måten Kolumbus håndhever reglene om bruk av Kolumbus-kortene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Gro Skartveit

Foto: Frode Kleppe

Gro Skartveit tok opp flere forhold knyttet til Kolumbus-kortene. Blant annet pekte hun på at det tar urimelig lang tid fra kunden setter penger inn på kortet til disse er disponible for reiser.

— Du betaler, men så kan det ta opptil en uke før pengene er inne på Kolumbuskortet. Verst er det at selv om du kan vise kvittering for at du har satt inn penger på kontoen, ja så må du kjøpe billett til full pris inntil banken og Kolumbus har ordnet opp for deg. Kan dette være riktig? undret hun i følge Stavanger Aftenblad.

Hun tok også opp at det kan være vanskelig for mange å få fyllt på kortene om de ikke bor i nærheten av en minibank, eller har internett tilknytting. Også manglende informasjon om disponibel saldo på kortet gjør det vanskelig for mange å benytte kortet. Skulle kortet bli sperret må reisende helt til Stavanger for å få låst opp kortet igjen.

Kolumbus skal gjøre rede for kortene på neste fylkestingsmøte.

Les mer her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**