Stein Refsland

Stein Refsland er leder i Bærum Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Stein Refsland

Stein Refsland
Foto: Bærum Venstre

Født: 1957
Bor på Blommenholm
Email: [email protected]

Yrke: politioverbetjent i Oslo
Sivilstatus: Gift, 2 voksne barn

Interesseområder:
Familien min. Idrett og friluftsliv i de fleste former. Å ferdes i marka og på fjellet er for meg den flotteste mentalhygiene og energigiver.

Å bidra til gode og resultatorienterte prosesser tror jeg er viktig og er for meg i seg selv inspirerende.

Jeg er opptatt av lokalpolitiske saker som påvirker hverdagen for Bærumsborgeren. Spesielt: Få fart på Kolsåsbanen, bedre forholdene for transport og trenings-syklistene, bedre utfartsparkeringstilbudet ved bane-nettet, bruke mest mulig av kommunale midler til beste for Bærumsborgeren i alle livsfaser, ta vare på Bærumsmarka samt bidra til en god fornying av Sandvika sentrum.

Rikspolitisk mener jeg Staten bør ha mer fokus på Statens primæroppgaver som helse, skole, lov og orden, forsvar og samferdsel fremfor å være aksjeeier eller "liksom-næringsdrivende". Nedbygging av statsbyråkratiet tror jeg stadig bør vurderes ved for eksempel snarere å bygge ned byråkratiet fremfor å utvide. Å løse den offentlige sparingen ved kutt i Statens kjernevirksomhet som å gi knapphet i tid mlm for eksempel helsepersonell og pasient, å gå på akkord med ro og orden i nærmiljøene og ikke bekjempe den voksende økonomiske kriminaliteten, er for meg veldig galt. Det er komplisert i et moderne samfunn men desto viktigere å ha fokus på av hensyn til forstandig bruk av skattebetalernes penger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**