Akershus Venstres miljøpris for 2008 gikk til miljøarkitekt fra Gjerdrum

Det var med stor glede vi mottok beskjeden om at arkitekt Erik Ask fra Gjerdrum ble valgt ut som årets vinner av Akershus Venstres miljøpris. Prisen ble delt ut av fylkesvaraordfører Inge Solli (V) på Gjerdrum Kulturhus på Ask på den internasjonale miljødagen 5. juni.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Akershus Venstres miljøpris ble i år tildelt arkitekt Erik Ask. Erik Ask har holdt på med boligprosjekter i over 20 år, og helhetlig miljøtankegang har stått i fokus. – Arkitekt Ask står for en banebrytende nytenkning når det gjelder innemiljø og lavt energiforbruk, uttalte Inge Solli, fylkesvaraordfører for Akershus. – Det er med stolthet vi overrekker Akershus Venstres miljøpris til arkitekt Erik Ask, sa Solli under overrekkelsen av prisen på Kulturhuset 5. juni.

Inge Solli overrekker Akershus Venstres miljøpris 2008 til Erik Ask

Inge Solli overrekker miljøprisen til Erik Ask

Energi og innemiljø har stått sentralt, men også matrialbruk har hatt en miljøvennlig profil hos arkitekten. Innemiljøet har blitt forbedret gjennom blant annet bruk av cellulosefiber som isolasjon og andre miljøvennlige og økologiske byggematerialer. Dette fører til at veggene puster og inneklimaet oppleves mer behagelig enn i andre moderne hus.

Husene har miljøvennlig oppvarming som blant annet dekkes av jordvarme, biobrensel og solcellepanel. Energiforbruket er nede i 50 kWh. Dagens krav for småhus er 125 kWh. Enegergieffektiviteten er med andre ord svært god. – Energieffektive hus er et av de viktigste miljøtiltakene vi kan satse på, sier Tenden. – Det gir store reduksjon i CO2 utslipp.

Leder av Gjerdrum Venstre, Lars Peder Nordbakken, avrundet gratulasjonene av Erik Ask med disse ordene: – Erik Ask har ikke minst bevist at en helhetlig miljøtankegang lar seg kombinere med fremragende arkitektur. Mange av Erik Asks bidrag, fra Brådalsfjellet til kulturhuset på Ask, vil mange hevde er et utstillingsvindu for noe av det beste Gjerdrum har å by på.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**