– Private avlastere i Nittedal skal ha samme timelønn som i Oslo

Venstres forslag om å gi avlasterne en anstendig timelønn på 123 kr ble nedstemt av H og FrP. — Jeg er redd for at avlasterlønnen blir en salderingspost i samarbeidspartienes budsjett for 2009, sier Inge Solli (V).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Venstre tok opp spørsmålet om arbeidsbetingelser og lønn for støttekontakter og private avløsere i et spørsmål til ordføreren for flere måneder siden. Bakgrunnen var at vi ville gi støttekontaktene og avlasterne tilfredtillende arbeidsvilkår og lønnsbetingelser, på nivå med andre kommuner i vår region.

Inge Solli

Inge Solli

I formannskapets møte fremmet Venstre forslag om å gi de private avlasterne fast timegodtgjøring på 123 kr, tilsvarende den lønnen som Oslo kommune gir for samme type arbeid. Merkostnadene ville vi dekke inn ved en tilleggsbevilgning for 2008 og ved å innarbeide kostnadene i kommunens budsjett for 2009.

– Lønnsbetingelsene for de private avlasterne er et personalpolitisk spørsmål, men vi har ingen forhandlingsmotpart som vi har for fast ansatte slik som lærere, sykepleiere og medarbeidere på rådhuset. Det er derfor politikerne som må finne et akseptabelt lønnsnivå for avlasterne. Lønnen har vært uendret siden 1996, så nå er det på tide å gi et lønnsløft, uttalte Solli.

Solli pekte på at avlasterne gjør en svært viktig og nyttig jobb for både kommunen og de som trenger deres tjenester. Han gav uttrykk for at det er vesentlig dyrere med institusjonsplass, og at det kan være vanskelig å skaffe nok kvalifiserte avlastere.
— Det er dessuten en del brukere og foresatte som ønsker å benytte en privat avløser framfor institusjonsplass, mente Solli.

– Avlasterne utfører etterspurte tjenester, og de fortjener å få et rimelig lønnsnivå. Venstre ønsker å vedta de nye lønnsbetingelsene i forkant av budsjettbehandlingen. Avlasterlønnen må ikke bli en salderingspost, avsluttet Inge Solli i sitt innlegg i formannskapet.

Samarbeidspartiene fremmet sitt eget forslag om å vurdere lønnsbetingelser for støttekontakter og avlastere i budsjettet for 2009. Deres forslag ble vedtatt med 5 mot 4 stemmer i formannskapet. Endelig vedtak i saken gjøres i kommunestyret i slutten av denne måneden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**