Befaring med jernbaneverket om undergang ved Nittedal stasjon

Ingjerd Fjøsne (V) har engasjert seg sterkt i saken om undergang mellom
boområder ved Nittedal stasjon.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Jernbane, tog, skinner

Foto: Microsoft

Ingjerd har i lengre tid ønsket å få en løsning som kan bedre trafikksikkerheten og skape større tilgjengelighet for både markabruk oggjennomgang mellom boområder. Hun har hatt kontakt med både Tumyrhaugen vel, Sørlihaugen vel og andre engasjerte. Hun tok initiativet til kontakt med Venstres stortingsrepresentant, Borghild Tenden (Nestleder i Transport og kommunikasjonskomiteen på Stortinget) som ga gode råd om hvordan vi kan få fart i en viktig sak.

Ingjerd J. Fjøsne, Nittedal Venstre

Ingjerd J. Fjøsne, Nittedal Venstre

Jernbaneverket møtte til befaring på den strekningen hvor det er planlagt inn en mulighet for undergang. Til befaringen hadde Ingjerd Fjøsne invitert lokalavisen Varingen og representanter for lokale velforeninger.
Jernbaneverket viste interesse og så muligheter. Sverre Setvik i Jernbaneverket og oppsynsmann for Gjøvikbanen, Roar Dyrud,fortalte at det kan være mulig å få prioritert å lage en undergang.

—Da må det til et samarbeid og sannsynligvis en delt økonomisk løsning. Vi tror en engasjert og aktiv ordfører kan utgjøre en forskjell i denne saken. Derfor melder Venstre et spørsmål til ordfører Mette Tønder (H) i denne saken, sier Ingjerd Fjøsne.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**