Venstres representanter kritiske til styringen av kommunens økonomi

I kommunestyremøtet 23. oktober var Venstres Roar Günther Andersen og Geir Helge Sandsmark aktive i debatten om kommunens økonomi og opprettelse av det nye hovedutvalget for finans, budsjett og økonomisk styring. Venstres representanter leverte også en kritisk merknad til protokollen etter opprettelsen av utvalget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Kommunens økonomiske situasjon ble kun behandlet som referatsak. Roar Günther Andersen etterlyste da en redegjørelse fra rådmannen om realitetene i kommunens økonomi. Rådmann Per Egil Pedersen svarte at økonomirapporten ikke var en sak i møtet. Han påpekte at det ikke er avlagt noe regnskap for 2008. Nå jobbes det med justering av kostnadene i forhold til de langsiktige inntektene.

Under behandlingen av opprettelsen av det nye utvalget sa Geir Helge Sandsmark at det er grunn til å regne med at det nye utvalget gjør styringen av kommunens økonomi enda vanskeligere. Gruppeleder Günther Andersen fulgte opp med å advare mot økt byråkrati.

Se oppslag i Halden Dagblad
og i Halden Arbeiderblad

Tidligere oppslag hos Halden Venstre, med leserinnlegg om det nye utvalget

Merknad til protokoll sak PS 2008/90, på kartet for møte i kommunestyret 23.10.2008

Venstres representanter er svært betenkte over opprettelsen av det nye hovedutvalget for finans, budsjett og økonomisk styring. Det er grunn til å anta at eksistensen av dette utvalget ytteligere vanskeliggjør god styring av kommunens anstrengte økonomi. Utvalgets ansvar omfatter i hovedsak saker som kommuneloven plasserer hos kommunestyret og formannsskapet. Det nye utvalget representerer slik bare et nytt forsinkende ledd i saksbehandlingen og en flaskehals for informasjonsflyt fra administrasjonen til formannskapet og kommunestyret. Det er derfor grunn til å påregne ytterligere reduksjon i tjenestetilbud og økte kostnader for kommunen som følge av innføringen av dette utvalget. Venstres representanter i kommunestyret og hovedutvalgene vil følge nøye med på utviklingen av kommunens økonomi.

Vi vil samtidig uttrykke vår fulle tillit til at opposisjonens representanter i utvalget bidrar til synliggjøring av realitetene i kommunens økonomi.

Roar Günther Andersen (gruppeleder, V)
Geir Helge Sandsmark(V)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**