Hotell til Klosterøya!

– Miljøverndepaertementet har gitt endelig beskjed om at høyhotell midt i Skien sentrum bryter med alle normer. Det har Venstre også hevdet helt siden forslag om høyhushotellet kom på agendaen, sier varaordfører Geir Arild Tønnessen. Samtidig med avslaget fra MD har Venstre nytt tomtealternativ klart: Klosterøya!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 BLIR SKRINLAGT: Departementet sier nei til oppføring av høyhotell i Skien. Dermed er sjansen stor for at planene blir skrinlagt.

BLIR SKRINLAGT: Departementet sier nei til oppføring av høyhotell i Skien. Dermed er sjansen stor for at planene blir skrinlagt.

Det nedlagte område til Union papirfabrikk, Klosterøya, bygger seg for tiden opp til å bli en spydspiss i spisskompetanse i Norge. Fra å være en fabrikk med omlag 360 ansatte, er det i dag 25 bedrifter der, med omlag 250 ansatte. Og økningen i både bedrifter og ansatte øker i rekordfart!

Nå er det høyteknologi, eventyrfabrikk, bryggeri, kunstnerfabrikk, etablerersenter og mye mer som har lokaler rundt forbi på området. I løpet av et snaut år passerer man antall ansatte det var der før nedleggelsen til Union.

– Dette har blitt en meget avtiv del av Skien sentrum, sier leder i Hovedutvalg for Teknisk sektor i Skien, Gustav Søvde (V). Han mener at et hotell på området ville være midt i blinken. -Det ville trukket Klosterøya enda mer “inn i sentrum”, sier han. Og det er kort gåavstand både til Ibsenhuset og sentrum, understreker han.

 Varaordfører Geir Arild Tønnessen (V) og leder for teknisk hovedutvalg Gustav Søvde (V) foreslår Klosterøya for nytt hotell. De er fornøyd med at høyhotell i sentrum ble vraket.

Varaordfører Geir Arild Tønnessen (V) og leder for teknisk hovedutvalg Gustav Søvde (V) foreslår Klosterøya for nytt hotell. De er fornøyd med at høyhotell i sentrum ble vraket.
Foto: Arild Hansen, Telemarksavisa

Les oppslag i TA her

Les hele Miljøverndepartementets avgjørelse her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**