Venstre vil ha flere alternativer for skolestruktur på høring

Prestebakke skole kan brukes som en ressurs. Her kan det utvikles tilleggsoppgaver som et leirskolested for de andre skolene, sa Tone Skråning i Hovedutvalg for undervisning og oppveksts møte 4. november.

Et tilleggsforslag fra Venstres Skråning fikk bare opposisjonens tre stemmer. Hun ønsket at høringsforslaget burde utvides med ytterligere ett alternativ. Iddevang og Øberg slås sammen og Prestebakke oppgraderes. Hun ønsker at oppgraderingsbehovet ved samtlige skoler bør fremkomme i høringsrunden, og det samme bør behovet for sikker skolevei.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Skolen betyr utrolig mye for nærmiljøet der oppe, og det ligger dessuten mange muligheter i det å være liten. Vi må se på skolen som en ressurs, og tenke på hva den kan brukes til. Kanskje kan Prestebakke brukes som en plass for elever som trenger et litt roligere læringsmiljø, eller få en slags tllleggsfunksjon som leirskole, understreket Skråning.

Det aller viktigste, og gledelige, er at vi nå får en høringsrunde om forslaget til skolestruktur. Halden Venstre oppfordrer med dette alle, som interesserer seg for skolene og lokalmiljøet, om å lese høringsutkastet og å gi sine innspill til videre behandling av saken. Bare dersom flest mulig bidrar til debatten og med konstruktive bidrag, får vi politikere et godt grunnlag for å fatte den endelige beslutningen om skolestruktur og kommuneplan.

Se også oppslag i Halden Dagblad
eller i Halden Arbeideblad

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**